13 Mart’ta vizyona giren, yılın en iddialı yapımlarından Selam Bahara Yolculuk, ilk 3 günde 418 bin 557 kişi tarafından izlenerek büyük bir başarı elde etti. 302 salonda vizyona giren film, hafta sonunun en çok izlenen yapımı oldu. Birçok ilde büyük ilgiyle karşılanan yapım, kapalı gişe oynadı.

Yönetmenliğini Hamdi Alkan’ın yaptığı, başrollerinde Aslıhan Güner, Gürol Güngör, Merve Sevi ve Mert Yavuzcan’ın yer aldığı filmin vizyona girdiği sinema salonları önünde uzun kuyruklar oluştu. Aynı anda Avrupa'da da gösterime giren film, yurt dışında da yoğun bir ilgiyle karşılandı.

Selam Bahara Yolculuk’un yapımcısı Haluk Örgün, filmin başarısı ve gördüğü ilgiyle alakalı şunları söyledi: “Dünyanın tüm çocuklarını evlatları bilmiş, gittikleri her yeri vatan kabul etmiş, hayatlarını bir valize sığdırabilenlerin, ‘mefkure muhacirleri’nin hayatlarına, filme giderek ortak olan tüm izleyicilere teşekkürlerimi sunuyorum. Görev yaptıkları ülkelerin güzellik ve zorluklarını anlatırken gözleri parıldayan, öğrencilerinden bahsederken gözyaşlarına boğulup onları usta bir hatip gibi anlatan bu öğretmenlerin hikayesini anlatan bu filme ilk hafta gösterilen bu ilgi, Anadolu insanının öğretmenlerine sahip çıktığının bir göstergesidir. Filme olan ilgi doğru bir iş yaptığımızı gösterdi. Vizyon öncesi ‘Selam Bahara Yolculuk’un, 2015 yılının en beğenilen filmlerinden biri olacağını düşünüyorduk. İzleyiciler de bu düşüncemizde bizi yanıltmadı. Ayrıca film ekibine ve oyuncularımıza da gösterdikleri büyük özveri için teşekkür ediyorum.”