Yunanistan'ın kültür başkenti Selanik'te düzenlenen 12. Uluslararası Selanik Kitap Fuarı sona erdi. 21 ülkeden 400 yayıncının stant açtığı fuarda, 300 yazar, gazeteci, aydın ve çizer, 280 farklı etkinlikte halkla bir araya geldi. Türkiye'den Tughra Books, Fethullah Gülen Hocaefendi ve Hizmet Hareketi'ne dair bilgi almak ve bu konudaki eserleri temin etmek isteyenlerin en çok rağbet ettikleri stantlar arasında yer aldı.

12. Uluslararası Selanik Kitap Fuarı, bu yıl da başarıyla gerçekleşti. Yunanistan Kültür Bakanlığı, Yunan Kültür Vakfı ve Selanik Belediyesi'nin desteğiyle yapılan fuar, 4 gün boyunca 50 binden fazla kitapsever tarafından ziyaret edili. Yerli ve yabancı yayıncıların eski ve yeni eserlerini tanıma ve yayıncılık sektöründeki son gelişmeleri görme fırsatı bulan kitapseverler, fuar çerçevesinde söyleşi, kitap tanıtımı, şiir okumaları ve çocuklara yönelik toplam 280 etkinliğe katılma imkanı da buldu. Avrupa, Balkanlar ve Latin Amerika'dan tanınmış çok sayıda yazar fuara katıldı. Edebiyat, şiir, bilim, politika, tarih, sanat, söyleşi, yuvarlak masa, atölye, seminer, film gösterimi, müzik ve tiyatro oyunları gibi zengin bir içeriğin sunulduğu fuara her yaştan insan ilgi gösterdi.

TUGHRA BOOKS, 200 ESERİ OKURLA BULUŞTURDU

Kitap fuarında Türkiye'yi Kaynak Kültür Yayın Grubu bünyesinde faaliyet gösteren Tughra Books, RNK Neşriyat ve Basın Yayın Birliği standı bünyesinde Necip Fazıl Kısakürek'in eserlerini sergileyen Büyük Doğu Yayınları temsil etti.

Onlarca dilde eserler yayınlayan Tughra Books, 12. Selanik Uluslararası Kitap Fuarı kapsamında açtığı stantta edebiyat, Fethullah Gülen koleksiyonu, Risale-i Nur, gündeme dair eserler, çocuk kitapları, tarih ve popüler eserler, Kur'an-ı Kerim ve yabancı yazarlardan oluşan oluşan yüzden fazla eseri kitapseverlerle buluşturdu.

Uygun fiyata kitap satışının da yapıldığı Tughra Books standı, Fethullah Gülen Hocafenedi ve Hizmet Hareketi'ni merak edenlerin yoğun ilgisiyle karşılaştı. Yunan vatandaşlarının Fethullah Gülen ve Hizmet Hareketi'ne ilişkin çokça soru yönelttikleri öğrenildi.

Gülen'in Sideris Yayınları tarafından Yunanca'ya çevrilen "İnsanlığın Özündeki Sevgi", Amerikalı akademisyen Jill Carroll'un "Medeniyetler Diyalogu, Gülen'in İslami Öğretisi ve Hümanist Söylem" ve 10 kitapçıktan oluşan Yunanca "İmana Açılan Pencereler" adlı eserler en çok rağbet gören kitaplar arasında yer aldı.

'EBRU' YUNANLARIN KALBİNİ ÇALDI

Tughra Books Yayınları, fuar etkinlikleri kapsamında 2 gün boyunca ebru sanatına ilişkin uygulamalı gösteriler sundu. Yunan ve yabancı yüzlerce sanatseverin ilgi gösterdiği ebruya meraklı vatandaşlardan bazıları ise 'biz'i alarak yaptıkları çeşitli desenlerin ebru kağıdına nasıl aktarıldığını hayretle izledi.

Aralarında çocuk ve kadınların da bulunduğu her yaştan vatandaşın ebru sanatına dair soruları da cevaplandırıldı. Ebru sanatına ilişkin Yunanca broşür de temin edebilen vatandaşlara yüzlerce ebru çalışması hediye edildi. Bazı dernek ve vakıflardan ise Selanik ve Atina'da ebru seminerleri yapılması talep edildiği öğrenildi.