Desenleri Le Monde, Le Monde Diplomatique, The Washington Post, The New York Times, The Wall Street Journal gibi gazeteler tarafından yayımlanan sanatçı Selçuk Demirel'in eserleri, şimdi de İzmirlilerle buluşuyor. Fransız Kültür Merkezi, 1978 yılından bu yana Paris’te çalışmalarını sürdüren Demirel’in, 1974-2014 yılları arasında basında yer alan çizimlerinden bir seçkiyi, "İnsanoğlu Kuş Misali" başlığı altında ağırlıyor.

Dünyanın 1974 ile 2014 yılları arasındaki yaşadığı önemli olayları, siyasi ve sosyal dönüşümleri çizgilere taşıyan sergi, Selçuk Demirel’in Türkiye’de yaşarken hazırladığı bir dizi afişle açılıyor. Meşhur gazete ve dergilerde yayımlanmış desenlerinden oluşan sergi, 10 Haziran 2015 günü açılıyor. Devlet Resim Heykel Müzesi Kültürpark Salonu'ndaki sergi, 17 Temmuz tarihine kadar gezilebilecek.

SELÇUK DEMİREL KİMDİR?

1954 yılında Artvin’de dünyaya gelen Selçuk Demirel, çalışmalarını Fransa’da sürdürüyor. İlk resimleri 1973 yılında Ankara’da, henüz lise öğrencisiyken yayımlandı. Mimarlık eğitimi alırken yaptığı çizimler, önemli gazete ve dergilerde basıldı. 1978 yılında Paris’e yerleşen Demirel, çalışmalarını burada sürdürdü. Eserleri Türkiye’de Cumhuriyet, Politika, Yeni Yüzyıl ve Milliyet, yurtdışında ise Le Monde, Le Monde Diplomatique, Le Nouvel Observateur, The Washington Post, The New York Times, The Wall Street Journal, Time, The Boston Globe, Business Week ve The Nation’da yayımlandı. Çalışmaları daha çok basında yer alsa da Selçuk Demirel, 40'tan fazla kitap ve desen albümü yayınladı. Çocuk ve gençlik kitapları yazdı ve resimledi. Aynı zamanda afiş, kartpostal ve başka basılı malzemeler için tasarım yapıyor. Sanatçının eserleri, düzenli olarak Avrupa’da sergileniyor.