Bursa Nilüfer Sanat Seramik Atölyesi kursiyerlerinin eserleri, Konak Kültürevi’nde açılan sergiyle sanatseverlerin beğenisine sunuldu.

Dört yıldır çalışmalarını sürdüren Nilüfer Sanat Seramik Atölyesi kursiyerlerinin yaptığı seramik, mozaik ve cam eserler açılan sergiyle görücüye çıktı. Eğitmenliğini Vedat Dinç, Serkan Önder ve Pınar Kirgi’nin yaptığı Seramik Atölyesi’nin sergi açılışına Nilüfer Belediye Başkanı Mustafa Bozbey de katıldı.
Serginin açılışında konuşan Başkan Bozbey, 4 yıl önce kurulan Nilüfer Sanat Seramik Atölyesi’nin her geçen gün daha iyi çalışmaların altına imza attığını söyledi.

Eğitmenlerden Vedat Dinç de, dönem sonu sergisinde 35 kursiyerin eserlerinin yer aldığını belirterek seramik sanatına gönül veren insanları bir araya getirmek istediklerini ifade etti.
Vedat Dinç, “Seramik çok meşakatli bir uğraş, çocuk gibi bakım ister, ilgi ister. Yapması ayrı bir derttir, kurutması, fırınlaması çok ayrı bir derttir. Biz bu süreçleri kursiyerlerimize bir aylık süreçte anlatıyoruz ve öğrencilerimizden serbest çalışmalarını getirmelerini istiyoruz.” şeklinde konuştu. Başkan Mustafa Bozbey, daha sonra kursiyerlere sertifikalarını verdikten sonra sergiyi gezdi.