Çankaya Belediyesi’nin, görme engellileri kitapla buluşturmak amacıyla kurduğu 'Sesli Kütüphane' yeni seslerini arıyor. Gönüllü okuyucular tarafından seslendirilen ve kitapların görme engelli vatandaşlar tarafından dinlenebilme imkanı sağlayan sesli kütüphanede romandan bilimsel araştırmaya, kişisel gelişimden biyografiye kadar pek çok kitap yeni seslerle buluşmayı bekliyor.

Bugüne kadar okunan kitap sayısının 100’ü geçtiği sesli kütüphanede, gönüllü okuyucu olmak için öncelikli olarak deneme kaydı yapılıyor. Okuyucunun ses tonuna göre belirlenen kitaplar profesyonel kayıt odasında kayda alınıyor.

GÖNÜLDEN GELEN SES AYDINLATIYOR

Okunacak kitapların seçiminde görme engelli vatandaşların taleplerini ve kitabın başka bir kütüphanede seslendirilmemiş olmasını dikkate alan kütüphane yetkilileri, bugüne kadar yaklaşık 50 kişinin sesli kütüphanede gönüllü olarak okuyuculuk yaptığını belirtti.

Gönüllü okuyucuların katkılarına açık olan, görme engelli kitap dinlemek isteyen herkesin ücretsiz olarak yararlanabildiği kütüphane, Şehit Gönenç Caddesi No: 5 Kat: 2 Maltepe adresinde bulunuyor (Eski Maltepe Park Alışveriş Merkezi). Kütüphanede gönüllü okuyucu olmak isteyenler 431 13 25 numaralı telefondan bilgi alabilir.