Kahramanmaraş 1. Uluslararası edebiyat ve şiir Günleri etkinlikleri devam ediyor. Etkinlik kapsamında ünlü türkücü Sevcan Orhan'da Kahramanmaraş'a gelecek. Ünlü sanatçı Aşık Mahsuni Şerif Ses yarışması ödül Töreninde bir konser verecek.

Aşık Mahsuni Şerif Ses yarışması Ödül Töreni 18 Kasım 2020 Çarşamba günü saat 20:00'de Mehmet Akif Ersoy Kültür Merkezinde yapılacak. Gecede yarışmada dereceye giren satançılara ödülleri verilecek. 

Sevcan Orhan: Çok işsizim!

Sanatçı Sevcan Orhan iki hafta önce yaptığı açıklamada çok işsiz olduğunu söylemişti.  Covid-19’un bütün piyasaları etkilediği gibi kendisini de vurduğunu belirten şarkıcı, “Malum iş yapamıyoruz, hem ülkemizi hem de dünyayı büyük etkisi altına almış olan bir virüs illeti var. Sosyal medyadan bir şeyler yapmaya çalışıyoruz ama yine de çok işsizim” açıklamasında bulunmuştu.

SEVCAN ORHAN KİMDİR?

Sevcan Orhan, 16 Ağustos 1982 tarihinde Selma- Kenan Orhan çiftinin kızları olarak İstanbul'da dünyaya gelmiştir. Aslen Erzincanlıdır. Cihan Orhan adında kardeşi vardır.

Küçük yaştan itibaren bağlama, solfej ve nota eğitimi alan Orhan, lisede okurken bir gazetenin düzenlemiş olduğu liseler arası Türk halk müziği yarışmasında üçüncülüğü kazanmıştır. Lise eğitiminin ardından İTÜ Türk Müziği Devlet Konservatuvarı ses eğitimi bölümüne girmiştir. 2000 yılında Nenni Bebek isimli ilk müzik albümünü çıkarmıştır. İTÜ Türk Müziği Devlet Konservatuvarı'nda üslup ve repertuvar dersleri vermektedir. 2012-2013 arası Star TV'de Ayşe Özyılmazel'in ayrılmasından sonra türkücü Alişan ile birlikte 'Alişan ile Sevcan' isimli sabah programını sunmuştur.

ÖZEL HAYATI:

2006 yılında bağlama sanatcısı Ümit Yılmaz ile dünya evine girmiştir. Çift, boşanmıştır. Orhan bir süre sonra Hasan Şaş ile nişanlanmıştır. Çift, ayrılmıştır.

ALBÜMLERİ:

Nenni Bebek (2000), Bir Türküydü Yaşamak (2003), Adı Aşk (2008), Zemheriden Ötesi Bahar (2011), Düşten Gerçeğe (2014)

PROGRAMLARI:

Tatlı Dile Güler Yüze, Alişan & Sevcan (2012-2013), Dillere Destan (2012-2013)

ÖDÜLLERİ VE ADAYLIKLARI:

2001    7. Kral TV Video Müzik Ödülleri    En İyi Türk Halk Müziği Kadın Sanatçısı    Adaylık
2009    15. Kral TV Video Müzik Ödülleri    Yılın Halk Müziği Sanatçısı    Adaylık
2014    Düzce Üniversitesi 2. Medya Ödülleri    En İyi THM Sanatçısı    Kazandı
2015    Gelişim Üniversitesi 4. Medya Ödülleri    En Beğenilen Kadın Halk Müziği Sanatçısı    Kazandı
42. Pantene Altın Kelebek Ödülleri    En İyi Türk Halk Müziği Kadın Solist    Adaylık
2018    45. Pantene Altın Kelebek Ödülleri    En İyi Türk Halk Müziği Kadın Solist    Kazandı
2020    4. Müzikonair Ödülleri    En İyi Türk Halk Müziği Sanatçısı    Kazandı
46. Pantene Altın Kelebek Ödülleri    En İyi Türk Halk Müziği Kadın Solist    Adaylık