Dünyaca ünlü Antalya Side Antik Kent'te, Alman kültür ve doğal varlıkları tanıma turları başladı. Alman turistler en fazla Side Antik Tiyatro, Apollon Tapınağı, Bizans Hastanesi, Piskoposluk Sarayı, Devlet Agorası, Roma dönemi konsollu ve peristilli evini ziyaret ediyor.

Unsur Tour Turizm Seyahat Acentesi sahibi Aziz Günyeli, antik kente 2015 yılı kültür ve insanlık kültür mirasını tanıma turlarının başladığını söyledi. Antik kente geçen yıl 48 bin Alman turistin tura çıktığını belirten Günyeli, bu sene bu rakamın 60 bine ulaşmasını beklediklerini kaydetti. Turlara entelektüel Almanların ilgi gösterdiğinin altını çizen Günyeli, "Kültür turlarına katılan Almanların tarihi eser görmeye meraklı turistler. Almanlar tur kapsamında antik kentte en fazla antik tiyatro, Apollon Tapınağı ve M.S. 6'ncı yüzyılda Pamphylia'nın ünlü hekimi azizlerden Cosmos adına yaptırılan Bizans Hastanesi'ni ziyaret ediyor." dedi.

Es Es Turizm Seyahat Acentesi sahibi Levent Akgün de Avrupalı turistler içinde en fazla kültür turuna Fransızların, Fransızları Almanlar ve İngilizler takip ettiğini söyledi. Akgün, geçen yıl Antalya destinasyonunda bulunan tarihi ören yerlerini 600 bin Alman turistin ziyaret ettiğini sözlerine ekledi.