Antalya'nın Manavgat ilçesinde 18 Mayıs Müzeler Haftası etkinlikleri Side Müzesi'nde ebru sergisiyle başladı. Ebru sanatçıları Mukadder Kavas ile Burcu Yüceşen'in müze bahçesinde açtığı karma ebru sergisi 4 gün açık kalacak. Sergide 37 eser bulunuyor.

Side Müzesi Müdürü Güner Kozdere, yaptığı açıklamada, dünya kültür mirasının korunması ve tanıtılması amacıyla UNESCO tarafından 18 Mayıs'ın Müzeler Günü olarak ilan edildiğini söyledi. Bu sene hafta etkinliğini ebru sergisiyle başlattıklarını belirten Kozdere, etkinliği atölyelerinde çocuklara seramik birleştirme sanatıyla sürdüreceklerini kaydetti. Ülkede 1982 yılından bu yana Müzeler Haftası'nın 18 Mayıs'ta kutlandığını belirten Kozdere, Uluslararası Müzeler Konseyi (ICOM) bu senenin ana temasının ise 'Sürdürülebilir bir toplum için müze' olduğunu hatırlattı.

Side Müzesi kapsamında 86 sit alanı olduğunu, bunun 73'ünün arkeolojik olduğunun altını çizen Kozdere, 5'nin doğal, 8'nin ise kentsel olduğunu vurguladı. Kozdere şunları kaydetti: "Müzeler, anahtar kültürel çekim noktaları olarak turist destinasyonu oluşturmak için önemli katkı kaymakta; günümüzde sosyal, kültürel ve ekonomik hayatta ülkenin refahında kentsel ve kırsal bölgelerde önemli rol oynamaktadır. Müzelerimizde toplam 12 bin 881 tarihi eser sergilenmektedir."