Odunpazarı Belediyesi Çağdaş Sanatlar Galerisi tarafından düzenlenen “Renkler-İmgeler-Sözcükler” adlı resim ve heykel sergisiyle Şair Ahmet Telli, Eskişehirli sanatseverler ile buluştu.

Odunpazarı Belediyesi, Çağdaş Türk şiirinin en önemli isimlerinden Şair Ahmet Telli’nin 70’inci yaşı adına Çağdaş Sanatlar Galerisi’nde "Renkler-İmgeler-Sözcükler" isimli resim-heykel sergisi düzenledi. Sergide, sanatseverler 1980 yılında Ahmet Telli ile birlikte Toprak Şiir Ödülünü alan şair-ressam Metin Altıok, Ülkü Tamer, Metin Yurdanur, Doğan Örs, Asaf Koçak’ında aralarında yer aldığı 82 sanatçının gözünden Ahmet Telli’yi izledi. Şair Telli’nin şiirlerinin sanatçılar tarafından adeta vücut bulduğu sergi, Çağdaş Sanatlar Galerisinin ilk karma sergisi olma özelliğini taşımasının yanı sıra, aynı zamanda da 2018 yılının ilk sergisi oldu.

“Sergiye gelen insanlar sanatsal duygularını da dile getiriyorlar”

Düzenlenen sergi hakkında duygu ve düşüncelerini aktaran Şair Ahmet Telli, sanatın kolektif bir duygu olduğunu oluşturmanın yollarından biri olduğunu belirterek, “Benim yazdığım şiirler başka bir sanat alanına heykele resme fotoğrafa konu oluyorsa; bu, sanatın o kolektif duyguyu oluşturmanın başarısını gösteriyor. Sergi bunun bir somutlanışı diye düşünüyorum. Gördüğünüz gibi sergiye gelen insanlar sanatsal duygularını da dile getiriyorlar” ifadelerini kullandı.

“Sanat insanlarımızın ruhunun da estetize edilmesi için bir araçtır”

Ayrıca Şair Telli, şiirlerinin somutlaştırılmasıyla ilgili, “Buradaki resimleri ve heykelleri yapan arkadaşların birçoğunu doğrudan tanımıyorum. Onlar benim şiirlerimle tanışıyorlar. Şiirlerimin üzerinden sizlerle karşılaşıyorlar. Böylece bir toplumsal duyarlılığı da oluşturulmuş oluyorlar. Bu sanatsal duyarlılık aynı zamanda insanlarımızın ruhunun da estetize edilmesi için bir araçtır. Bu insanın kendisine dışarıdan bakması gibi bir şeydir. Yani hep iç duygularımızla kendi içimize bakarız. Bir başka gözün bize nasıl baktığını bu büst bize gösteriyor” dedi.