Türkiye Halk Oyunları Federasyonu'nun (THOF) 2014-2015 sezonu Ankara Bölge Yarışmasında Türkiye Finaline katılmaya hak kazanan Silifke Belediyesi Halkoyunları Grubu, Ankara’dan döndü. THOF'un düzenlemiş olduğu; 2014-2015 sezonu kulüpler arası Halkoyunları Büyükler yarışmasında, Silifke Belediyesi Halk Oyunları Ekibi Mersin İl Birincisi olmuştu. Bölge birincisi olan ekip, Türkiye genelinde düzenlenen yarışmada finallere katılmaya hak kazandı.

Silifke Belediyesi Halkoyunları Ekibine final yarışmalarında başarılar dileyen Belediye Başkanı Dr. Mustafa Turgut, ‘THOF 2014-2015 sezonu İl Birincisi olan Silifke Belediyesi Halkoyunları Grubumuz Ankara’da düzenlenen elemelerde finale kalmaya hak kazandı. Ekibimiz gerçekten başarılı ve güzel bir performans sergiledi. Silifke tüm yurtta olduğu gibi dünya ülkeleri arasında da isminden sık sık söz ettiren bir ilçemiz. Halk oyunları açısından önemli bir başarı yakalayan ilçemiz, kültürü ve yöresel çalışmalarıyla da kendini en iyi şekilde ispatlamıştır. Aynı zamanda Silifke Belediyesi Halk Oyunları Ekibimiz, uluslararası pek çok organizasyonda Türkiye’yi temsil etmiştir. Silifke Belediyesi Kültür Müdürü Üstün Zayim, Grup öğretmenlerimiz Kadir Kaya ve Niyazi Özbaydağ ile grup oyuncularımız, bu yarışmaya en iyi şekilde hazırlanmışlar ve hak ettikleri başarıyı yakalamışlardır. Üstün gayretlerinden dolayı hepsini tek tek kutluyorum.
Dünyaca ünlü Silifke Yöresel Folklorumuzu Türkiye’de ve Uluslararası değişik platformlarda oynayarak, şehrimizi en iyi şekilde tanıtan, yüzümüzü her zaman güldüren halk oyunları ekibimiz, THOF tarafından düzenlenen 2014-2015 yarışmasında da finallere katılacak ve Türkiye’yi temsil edecektir.’’