Mersin'in Silifke ilçesi, İstanbul Feshane’nin ardından Ankara’da da tanıtım atağına geçiyor. Silifke Belediyesi, Halk Oyunları Ekibiyle yöresel oyunların yanı sıra, tarih, kültür ve tarım ürünleriyle de Silifke’yi tanıtacak.

Mersin Valiliği himayesinde Yeryüzü Cenneti Mersin sloganıyla Ankara Atatürk Kültür Merkezi’nde(AKM) gerçekleştirilecek Mersin Tanıtım Günleri bugün başlıyor. Ankara AKM’de 12-15 Mart 2015 tarihleri arasında gerçekleştirilecek Mersin Tanıtım Günlerinde sanatçı Musa Eroğlu’nun da yer aldığı sanatçıların konserleri, tantuni, kerebiç, cezerye, narenciye, şalgam ikramları, eğlenceler, davullar ve türkülerle Mersin’in sesi yükselecek.

Konuyla ilgili olarak bilgi veren Silifke Belediye Başkanı Dr. Mustafa Turgut, ‘Mersin’in ilçeleri arasında tarih, kültür, turizm, tarım ve ticaret potansiyeliyle önemli bir ivme yakalayan İlçemiz, Ankara’da da en iyi şekilde tanıtılacak. Silifke Belediyesi olarak, Kültür Müdürlüğü Halk Oyunları Ekibimiz, Mersin Tanıtım Günlerinde İlçemizin yöresel oyunlarını, tarihini, kültürünü ve tarım ürünlerini yerli ve yabancı insanların görseline sunacak. Ekibimiz bugün Ankara’da açılışı gerçekleştirilecek olan Mersin Tanıtım Günleri organizasyonundalar ve hazırlıklarını tamamladılar. İlçemizin fuarlar, festivaller ve tanıtım günleriyle hafızalarda kalması, kültür ve sanat faaliyetleriyle hatırlanması, turizmde de potansiyelinin karşılığını alması için yoğun bir çaba gösterilmektedir. Tanıtım materyalleri hazırlanmakta, ulusal ve uluslararası fuarlarda şehrimiz temsil edilmekte, sivil toplum kuruluşları ve yerel yönetimlerle işbirliği içinde çalışmalar yürütülmektedir. Mersinlilere ve Silifkelilere, Ankara ve çevre illerdeki tüm dostlarına ulaşarak Mersin Tanıtım Günleri’ne davet etmeleri çağrısı yapan Başkan Mustafa Turgut, “Musa Eroğlu’nu, Yıldız Çam’ı, Mersinli İsmail’i, Yahya Doray’ı, Kent Orkestrası eşliğinde Kadir Somer’i ve yöresel sanatçıları dinleyecek, Devlet Halk Dansları Topluluğu’nun gösterisi ile Mersin Olgunlaşma Enstitüsü’nün ‘Yöresel Kıyafetler Defilesi’ni izleyecek, fotoğraf sergilerini gezecek, halkoyunlarına eşlik edecek, eski dostlarınızla hasret giderecek, tantuni, kerebiç, cezerye, narenciye, turunç reçeli, çilek, muz, sıkma börek ve şalgama ‘hayır’ diyemeyeceksiniz” diye konuştu.