Silifke M Tipi Kapalı ve Açık Ceza İnfaz Kurumu'nda Kapalı Ceza İnfaz Kurumu hükümlülerine moral motivasyonlarını arttırmak ve boş vakitlerini bu tarz kültürel faaliyetlerle değerlendirmek maksadı ile tiyatro gösterisi yapıldı.

Etkinliğe Cumhuriyet Başsavcısı Mehmet Köklü, Tarsus Cumhuriyet Başsavcısı Mustafa Çelenk, Silifke Adli Yargı Komisyonu Başkanı Ağır Ceza Reisi Hüdai Taşpınar, Cumhuriyet Savcısı Metin Yıldırım, Hakim Ali Çelenk, Kurum Müdürü Abdullah Yalçın, Kurum 2. Müdürü İsmail Tekeli, Kurum Öğretmeni Ahmet Kuztaş ile kurumda görevli personel ile hükümlü ve tutuklular katıldı.

Mersin Büyükşehir Belediyesi Kültür Müdürlüğü bünyesinde oluşturulan Turnike Tiyatro Grubu Başkanı Hüseyin Aslanköylü, Yönetmen Ahmet Aksoy ve 15 oyuncudan oluşan ekip 'Göç' isimli oyunu sergiledi.

Program İstanbul Çağlayan Cumhuriyet Başsavcılığı Memur Suçları Bürosu Savcısı Mehmet Selim Kiraz ve aziz şehitlerimiz için bir dakikalık Saygı Duruşunda bulunulup İstiklal Marşı’nın okunmasıyla başladı.
Tiyatro etkinliğinden önce Silifke Cumhuriyet Başsavcısı Mehmet Köklü bir konuşma yaptı. Başsavcı Köklü, "Hükümlü ve tutukluların topluma kaynaşmasının sağlanması moral ve motivasyonlarının yükseltilmesi için ceza infaz kurumundaki bu tür etkinlikleri arttırarak devam edeceğiz. Kurumumuza gelerek bu etkinliği sunacak olan Mersin Büyük Şehir Belediyesi Başkanına ve Kültür müdürü ile etkinli sunacak olan oyuncu arkadaşlar ile ev sahibi olan siz hükümlü ve tutuklulara teşekkür ederim." dedi.

Sahnelenen oyunu 15 kadın, 77 erkek hükümlü ve tutuklu izledi. Oyun tutuklu ve hükümlülerce beğenildi ve sık sık alkışlarla eşlik edildi.