Silifke Belediyesi Kültür ve Sosyal İşler Müdürlüğü bünyesinde kurulan Özel Eğitim Halk Oyunları Grubu, Belediyenin 1 yıllık hizmetlerinin anlatıldığı etkinlikte sahne aldı. Engelli bireylerin halk oyunları performansı, davetlilerden büyük beğeni topladı.

Kültür Müdürlüğü bünyesinde açılan ve 11 engelli bireyden oluşan Özel Eğitim Halk Oyunları Grubu, eğitmen Kadir Kaya öncülüğünde, yeniden hayata kazandırılmaya çalışılıyor. Kasım ayında eğitimlere başlayan Halk Oyunları Grubu, ilk gösterilerini belediyenin 1 yıllık hizmet çalışmalarının anlatıldığı programda gösterime sundu. Etkinliğe katılan davetliler tarafından ayakta alkışlanan halk oyunları grubu, başarılı performansıyla büyük ilgi gördü.

Silifke Belediye Başkanı Mustafa Turgut, "Her insan bir engelli adayıdır. Göreve geldiğimiz günden bu yana engelli vatandaşlarımızın sorunlarına samimiyetle eğildik, bu sorunlara çözüm üretmek, engelli kardeşlerimizin toplumla bütünleşmelerini, işgücüne katılmalarını, huzur ve refahlarının artması için özveriyle çalıştık. Bu kapsamda Belediyemizin Kültür ve Sosyal İşler Müdürlüğü bünyesinde açılan Engelli Halk Oyunları Grubumuz, başarılı bir gösteri sundular. Eğitmen Kadir Kaya tarafından çalıştırılan 11 çocuğumuz, halk oyunları alanında güzel bir başarı yakaladılar. Önümüzdeki günlerde engelli kardeşlerimize ve vatandaşlarımıza yönelik daha geniş kapsamlı projelerle onların yanında olmaya devam edeceğiz." dedi.