Mersin’in Silifke ilçesinde Halk Eğitim Merkezi ve Akşam Sanat Okulu’nca açılan kurslara katılan ev hanımları, el emeği göz nuru ürünlerini yılsonu sergisinde görücüye çıkardı.

Serginin açılış kurdelesini Silifke Kaymakamı Şevket Cinbir, İlçe Milli Eğitim Müdürü Şerafettin Çiftçi, Cumhuriyet Başsavcısı Mehmet Köklü birlikte kesti.
Silifke Kaymakamı Şevket Cinbir “Kadınlarımızın el emeği, göz nuru eserlerini çok beğendim. Türk kadını ailenin direği ve fırsat verildiğinde güzel işler çıkaracağını su sergide gösterdiler. Bu sergide emeği geçen halk eğitim öğretmenlerine, usta öğreticilerine ve kursiyerlerine çok teşekkür ediyorum.” dedi.

Her yaştan insanın ilgi, yetenek ve beklentilerine uygun kurslar düzenlendiğini belirten Halk Eğitim Merkezi ve Akşam Sanat Okulu Müdürü Halil İbrahim Ateş, yıl boyunca 148 mesleki ve 102 kültürel kurs açtıklarını söyledi. Kurslara 4 bin 201 kadın ve 4 bin 599 erkek olmak üzere 8800 kursiyer katıldığını ifade eden Ateş, “Bu kurslar halkın bilinçlenmesi ve eğitilmesi yönünde katkı sağlandığını aktardı.
Yılsonu sergisi açılışına Silifke Kaymakamı Şevket Cinbir ve Hayriye Cinbir, Silifke İlçe Milli Eğitim Müdürü Şerafettin Çiftçi, Silifke Cumhuriyet Başsavcısı Mehmet Köklü, Silifke Emniyet Müdürü İsmail Kavaklı, Silifke Halk Eğitim Merkezi Ve Akşam Sanat Okulu Müdürü Halil İbrahim Ateş ve kursiyerler katıldı
.