Kütahyalı dünyaca ünlü çini ustası ve yaşayan insan hazinesi ödüllü merhum çini ustası Sıtkı Olçar’ın anısını yaşatmak için müze kuruluyor. Müze kurulması ile ilgili Kütahya Belediyesi ve Sıtkı Olçar’ın kızı Nida Olçar arasında protokol imzalandı.

Kütahya Belediyesi, çiniye hayat veren merhum Sıtkı Olçar’ın anısını yaşatmak üzere, Belediye protokol şartlarına bağlı olarak Kütahya Belediyesi Sıtkı Usta(Olçar) Çini Müzesi veya Kent Tarihi Müzesi bünyesi altında Müze Evi Bölümü kurulması adına protokol imza töreni yapıldı.

İmza Protokolünde konuşan Belediye Başkanı Kamil Saraçoğlu, “Germiyan Sokağında bulunan Kent Tarihi Müzesinin, idari, eğitim, kütüphane ve sergi salonu gibi birimlerinin yer aldığı ek yapı olarak kullanılan binada dünyaca ünlü çini ustası merhum Sıtkı Olçar’ın anısını yaşatmak üzere belediyemizce protokol şartlarına bağlı olarak Kütahya Belediyesi Sıtkı Usta (Olçar) Çini Müzesi veya Kent Tarihi Müzesi bünyesi altında Müze Evi Bölümü kurulacaktır. Kurulacak olan Sıtkı Usta Çini Müzesi veya Müze Evi bölümünde Fatma Nida Olçar tarafından Belediyemize bağışlanacak olan Sıtkı Usta’ya ait, 303 adet eser, 34 adet kişisel eşya, 112 adet plaket ve onur belgesi sergilenecektir. Müze veya Müze Evi Bölümünün açılışı merhum Sıtkı Olçar’ın ölüm yıldönümü olan 16 Kasım tarihinde yapılacaktır.” dedi.

Merhum Sıtkı Olçar’ın kızı Nida Olçar da, müze kurulması hususundaki gayretleri sebebiyle Başkan Saraçoğlu ve emeği geçen tüm belediye yetkililerine teşekkür etti.