Bu yıl Sivas’ın manevi mimarlarından Şems-i Sivasi adına düzenlenen ‘Sivas 4. Kitap Günleri’nin açılışı yapıldı. 7 gün sürecek etkinliğe 120 yayınevi katılırken, bir çok yazar, şair ve akademisyen de imza günlerinde okurlarla buluşacak.

4 Eylül 1919’da gerçekleşen Sivas Kongresi’nin 96. yıl dönümü etkinlikleri arasında yer alan ve bu yıl 4.'sü yapılan Kitap Günleri’nin açılışı törenle yapıldı. Valilik öncülüğünde İl Özel İdaresi, Belediye, Cumhuriyet Üniversitesi ve İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü'nün katkıları ile Selçuklu ve Osmanlı eserlerinin bulunduğu Tarihi Medreseler Sokağı’nda organize edilen Kitap Günleri'nin açılışına; Vali Alim Barut, Belediye Başkanı Sami Aydın, Cumhuriyet Üniversitesi Rektör Vekili Prof. Dr. Ertan Buyruk ile il protokolü ile diğer yetkililer katıldı.

Vali Alim Barut açılışta yaptığı konuşmada, Kitap günlerinde ne kadar kişi kitapla buluşmuş olursa amaçlarına ulaşmış olacaklarını belirterek, bundan sonra kitap günlerini Sivas’ın yetiştirmiş olduğu isimlerle anacaklarını söyledi. Bu sene Şems-i Sivasi Hazretlerinin hatırası için kitap günlerini düzenlediklerini ve bunun devam edeceğini kaydeden Vali Barut, sözlerini şöyle sürdürdü: “Artık dört olduğumuza göre gelenekselleşmiş oldu. Bundan sonra hem gelenekselleşecek hem de her yıl Sivas’ın yetiştirdiği bir değerin ismiyle anılacak. Kitap günlerinde 90 stant açıldı, 120 yayınevi katılıyor. Gördüğüm kadarıyla kitapsever herkesin bulabileceği her şey burada var. Sivaslıları kitaba davet ediyorum. Kitap günlerinde ne kadar kişi kitapla buluşmuş olursa bizde amacımıza ulaşmış olacağız. Kitap günlerini düzenlememizin bütün amacı bu.”

Açılış sonrası Vali Alim Barut ve beraberindekiler, yayınevlerinin bulunduğu stantları gezdi. Resmi açılışın ardından yazarlardan Büşra Küçük, Turan Karataş, Ayşe Betül Avunç tarihi alanda düzenlenen söyleşi ve imza günleriyle okuyucularla buluştu.

Bu arada Kitap günlerinde başlayan kitap kumbarası uygulaması ile vatandaşların satın alarak kumbaraya atacağı kitaplarla ihtiyacı olan bir köy okulunda kütüphaneye bağışlanacağı kaydedildi.