Erzincan’da, topluma kitap okuma alışkanlığı kazandırılması için gerçekleştirilen organizasyonla başta öğrenciler olmak üzere vatandaşlar sokakta kitap okudu.

Bu yıl 51’ncisi düzenlenen Kütüphane Haftası etkinlikleri kapsamında gerçekleştirilen ‘Sokakta Kitap Okuma’ etkinliğine, ilköğretim öğrencileri başta olmak üzere çok sayıda genç katıldı. Cumhuriyet Meydanı’nda toplanan bir grup öğrenci, yere oturarak yarım saat süreyle kitap okudu.

Kültür ve Turizm Bakanlığı ile Kütüphaneciler Derneği işbirliğinde gerçekleştirilen organizasyonda, okumaya karşı toplumsal duyarlılık oluşturulması hedefleniyor. Çeşitli okullardan gelen öğrenciler ve vatandaşlar, İl Halk Kütüphanesi tarafından dağıtılan kitapları okudu. Etkinliğe katılanların kimi çocuklara kitap okumanın önemi hakkında mesaj, kimi de her gün 1 saat kitap okumanın yararı hakkında bilgi verdi. Kitap okumaya duyarlılık gösteren öğrenciler, herkesi günde 1 saat kitap okumaya davet etti.

51. Kütüphane Haftası dolayısıyla düzenlenen kitap okuma etkinliği ile ilgili konuşan İl Halk Kütüphanesi Müdiresi Nigar Erbil, toplumun kitap ve kütüphaneye ilgisini çekmek, toplumda okuma alışkanlığı konusunda farkındalık oluşturmak için böyle bir organizasyona imza attıklarını ifade etti. Erbil, "Kütüphaneler Haftasını 51. kutluyoruz. Kütüphaneciler Derneği tarafından düzenlenen bu etkinliğimiz bugün 81 ilde yapılıyor. Toplumda okumaya karşı farkındalık oluşturmak için toplandık." şeklinde konuştu.

Kültür ve Turizm İl Müdürü Metin Çankaya da şunları söyledi: "Kütüphane Haftası çeşitli etkinliklerle ilimizde kutlanmakta. Bu etkinlik 81 ilde meydanlarda okumanın önemini, kitabın önemini ön plana çıkartmak için hazırlanmış bir programdır. Okuma oranı son yıllarda oldukça azaldı. Kitaplarımız raflarda dolu. İl Halk Kütüphanesinde 60 bine yakın kitap var. Okuyucu sayısı 80 bin civarında ancak bu sayı çoğalacağı yerde maalesef azalıyor. Bunun çeşitli nedenleri var. İnternet ve sosyal medya gibi. Ama bu bizi okumaktan alıkoymamalı. Her şeyin doğrusu illa internettedir dememeli. Biz bu anlamda bu hafta Erzincan’da Kütüphanecilik Haftasını dolu dolu kutluyoruz."