Soma’da 301 maden işçisinin hayatını kaybettiği facia dizi olarak ekranlara gelecek. Samanyolu TV’de yayınlanacak olan dizinin başrollerinde Gürkan Günal, Sercan Dede ve Merve Çeltek yer alıyor.

Soma faciasını anlatan Modern Habil Kabil dizisi Samanyolu TV’de izleyici ile buluşacak. Maden işçilerinin sıkıntılarını, yaşadıkları sorunları anlatan dizi aynı zamanda Habil ile Kabil hikayesinin de günümüze uyarlanmış hali ile ekrana gelecek. Çekimleri İzmir ve Tekirdağ’da gerçekleşen dizide, küçük bir maden kasabasında yaşayan iki kan kardeş, madencilikten geçimini sağlayan yokluklar içindeki kasabayı yeniden yaşanır bir hale getirmeye çalışıyor. Bir yandan da büyük düşmanlarının kızına birbirlerinden habersiz sevdalanıyor. İçine düştükleri bu sevda iki kardeşi birbirine düşman ediyor ve bambaşka bir çatışma içinde buluyorlar kendilerini.

İzleyicilerin büyük bir mücadele örneğine ve iki kan kardeşin içine düştükleri bir sevdaya tanık olacağı Modern Habil Kabil dizisi 14 Eylül Pazartesi günü ekrana gelecek.