Kayseri Talas Belediyesi'nin ilçenin manevi mimarlarından Cemil Baba'nın yaşadığı evin restorasyonunun ardından başlattığı Somuncu Baba Çilehanesi ve çevresindeki geleneksel konutların restorasyonu projesinde sona yaklaşıldı.

Talas'ın yukarı mahallelerinden Akçakaya'da dünyaya gelen ve Hz. Muhammed'in(sav) 24. kuşak torunlarından olan Somuncu Baba'nın çilehanesinin restorasyon çalışmalarını yerinde inceleyen Talas Belediye Başkanı Mustafa Palancıoğlu, yetkililerden bilgi aldı. Anadolu'nun manevi fethi için gelen Horasan erenlerinden Şemseddin Musa Kayseri'nin oğlu olan Şeyh Hamidi Veli'nin halk arasında Somuncu Baba olarak bilindiğini hatırlatan Başkan Palancıoğlu, çilehane ve çevresindeki konutların restorasyon çalışmalarının bitmek üzere olduğunu söyledi.

Çalışmaların büyük bir titizlikle yürütüldüğünü belirten Başkan Palancıoğlu, şöyle konuştu: "Somuncu Baba'nın doğum yeri Akçakaya Mahallemiz. Doğduğu ev ve çilehanesi burada bulunuyor. Burada yapılan çalışmalarda bazı küçük eksikler nedeniyle projenin hayata geçmesi biraz zaman almıştı. Kayseri Kültür Varlıklarını Koruma Bölge Kurulu'ndan alınan onayın ardından devam eden çalışmalar sonucu inşallah en geç 2-3 ay içerisinde çalışmalarımızı tamamlayacağız. Daha sonra burayı inanç turizminin hizmetine açarak manevi büyüğümüz Somunca Baba'yı ziyaretçilerle yad etmiş olacağız"

Başkan Palancıoğlu, Talas'ın manevi yönden önemli isimlerinin bulunduğuna dikkat çekerek, "Cemil Baba, Somuncu Baba ve Yaman Dede gibi manevi isimlerle Talas inanç turizminde de cazibe merkezi haline gelecek. Restorasyon ve çevre düzenleme çalışmaları tamamlandığında Akçakaya Mahallemiz hak ettiği öneme kavuşacak." dedi.