Yapımı üç ayda tamamlanan Deniz Ticaret Odası (DTO) Antalya Şubesi ile Batı Akdeniz Kalkınma Vakfı (BAKA) işbirliğiyle Side'ye yapılan su altı müzesinin dev heykelleri, yerlerine yerleştirildi.

Side Su altı Müzesi'nde, 'Semazen', 'Kurtuluş Savaşı', 'Poseidon ve Tapınağı', 'Deve Kervanı', 'Çiçek Bahçesi' teması altında 110 heykel yer alıyor. Üç ayda tamamlanan heykeller, Silver Diving Center sahibi Ahmet Gülaydın, dalgıç ekibi, Vardakosta Denizcilik Şirketi'ne bağlı profesyonel dalgıçların çalışmasıyla deniz tabanındaki yerlerine yerleştirildi. Dalgıçlar, Türk karasularındaki ilk su altı müzesinin son heykelini yerine yerleştirdikten sonra bunu Türk bayrağı açarak kutladı.

Side Limanı'nın 1 mil açığında, 11 metre, 18 metre ve 24 metre olmak üzere 3 ayrı derinliğe yerleştirilen heykeller, amatör, yarı profesyonel ve tam profesyonel dalgıçların dalabileceği derinliklere göre hazırlandı.

DTO Antalya Şubesi Başkanı Bekir İnanç Kendiroğlu, yaptığı açıklamada, Side Su Altı Müzesi'nin bölgede bir numara olacağı ve Ramazan Bayramı sonrası ayrıntıları tamamlanmış şekilde dalış turizminin hizmetine başlayacağını söyledi.

İhale sürecinin ardından 110 heykelin yapımının hızla tamamlandığını vurgulayan Kendiroğlu, "Yükseklikleri 1 ile 6 metre arasında değişen, ağırlığı 5 tona kadar çıkan heykeller, özel taşıma teknesiyle yerleştirilecekleri bölgeye özenle taşındı. 20 kişilik ekip 1 haftadır aralıksız çalışıyor. Son heykel de denize indirildi." dedi.

Silver Diving Center sahibi Ahmet Gülaydında yaptığı açıklamada, her yıl 4 milyon turistin tatil yaptığı Side destinasyonunu dalış turizminde dünyada bir nuramara yapmak olduğunu söyledi.