Ankara’nın tiyatro sahneleri şubat ayı boyunca birçok ünlü tiyatro oyuncusunu ağırlayacak. 50 yıl aradan sonra “Bir Delinin Hatıra Defteri” ile Genco Erkal, Ferhan Şensoy, Sunay Akın, Cemal Hünal, Sumru Yavrucuk ve uzun bir televizyon arasından sonra sahnelere dönen Oktay Kaynarca Başkent tiyatro seyircisinin karşısına çıkacak.

Başta Şinasi ve Akün sahneleri olmak üzere Ankara’daki tiyatro sahnelerinde birbirinden güzel oyunlar sahnelenecek. Bu oyunlardan bazıları şöyle: “Bir Delinin Hatıra Defteri”, “Kimsenin Ölmediği Bir Günün Ertesiydi”, “Sunay Akın-İki Kitap Bir Heves”, “Bakarsın Bulutlar Gider”, “Öykülerden Oyunlar”, “Üstü Kalsın”, “Ferhangi Şeyler”, “2’si 1 Arada”, “Acı Tatlı Aşk” ve “Guguk Kuşu”.

Tiyatro maratonu 9, 10 ve 11 Şubat’ta sahnelenecek “Bir Delinin Hatıra Defteri” ile başlıyor. Türkiye’de oynanan ilk tek kişilik oyun olan “Bir Delinin Hatıra Defteri” 50 yıl aradan sonra Genco Erkal tarafından, kendi yorumuyla yeniden seyirciyle buluşturulacak. Ebru Nihan Celkan’ın yazdığı, Sumru Yavrucuk’un ise hem yönettiği hem de oynadığı tek kişilik bir başka oyun olan “Kimsenin Ölmediği Günün Ertesiydi” oyunu ise 15 Şubat’ta seyircisiyle buluşacak. Sunay Akın’ın “İki Kitap Bir Heves” oyunu 16 Şubat’ta, sır dolu bir geçmişin ardından yaşananları konu alan “Bakarsın Bulutlar Gider” oyunu ise 16 Şubat’ta sahnelenecek.

Tiyatro Keyif’in sahneleyeceği “Öykülerden Oyunlar” da 19 ve 21 Şubat’ta seyirci karşısına çıkacak. Bir dönemin fenomen dizisi Behzat Ç. Bir Ankara Polisiyesi’nin senaristi Emrah Serbes’in öykülerinin sahneye konacak. Usta tiyatrocu Ferhan Şensoy ise “Ferhangi Şeyler” ile Ankaralı tiyatro severlerin karşısında olacak. Oyun, 24 Şubat’a Ankara Sanat Tiyatrosu’nda 25 Şubat’a ODTÜ Kültür ve Kongre Merkezi’nde olacak. Cemal Hünal, Ruhi sarı ve Duygu Şen’in rol aldığı “2’si 1 Arada” oyunu da yine 25 Şubat’ta MEB Şura Salonu’nda sahneye konacak.

Oktay Kaynarca’nın uzun bir aradan sonra tiyatroya döndüğü oyun olan “Guguk Kuşu” 28 Şubat’ta sahnelenecek. Ken Kesey’in romanından sinemaya uyarlanan ve beyaz perdenin kült filmleri arasında yer alan “Guguk Kuşu”, Şakir Gürzumar yönetiminde seyirci karşısına çıkacak. “Guguk Kuşu” oyununda Oktay Kaynarca’nın yanısıra Deniz Uğur, Galip Erdal, Tuba Ünsal ve Levent Can gibi pek çok isim rol alıyor.