Tiyatro ve sinema oyuncusu Sümer Tilmaç ile Ayhan Rüzgar'ın Manavgat Belediyesi Gençlik Merkezi'nde tiyatro kursu vereceği bildirildi. Tiyatro kursunun 10 Şubat'tan itibaren Manavgat Belediyesi Gençlik Merkezi'nde başlayacağı kaydedildi. Manavgat Belediye Başkanı Şükrü Sözen, Manavgat'ta tiyatroya ilginin artması için kurs açtıklarını söyledi.

Tiyatro kursunu ünlü oyuncu Sümer Tilmaç ile senarist-oyuncu Ayhan Rüzgar'ın vereceğini belirten Sözen, kayıtların başladığını ifade etti.
Gençlik merkezlerinin 6 yıldır pek çok dalda Manavgat halkına hizmet verdiğini vurgulayan Sözen, haftanın 2 günü ikişer saat olarak planlanan tiyatro kursuna her yaştan ve meslekten yetişkinler katılabileceğini kaydetti.

Öğrenciler için de ayrı bir tiyatro kurs grubu açılacağının altını çizen Sözen, Sümer Tilmaç ve Ayhan Rüzgar’ın vereceği tiyatro eğitimlerini tamamlayan kursiyerlere Milli Eğitim Bakanlığı onaylı Tiyatro Kursu Sertifikası verileceğini söyledi. Sözen, kursta ayrıca oyunculuk, diksiyon, kişisel gelişim, yaratıcı drama, kostüm, aksesuar, iletişim ve sahne gösterileri alanlarında dersler vereceğinin altını çizdi. Sözen, "Anlayışımız gereği her zaman eğitim, kültür, spor ve sanata önem verdik. Hizmetlerimizde her zaman insana yatırım yaptık. Gençlik merkezlerimizi, kültür merkezimizi, stadyumumuzu bu amaçla faaliyete geçirdik. Sümer Tilmaç gibi bir üstadın belediyemizin gençlik merkezinde kursiyerlerimize tiyatro eğitimi vermesi bizim için bir onurdur. Mutluyuz, gururluyuz. Herkesi tiyatro eğitimlerimize katılmaya çağırıyoruz." ifadelerini kullandı.