Tiyatro ve sinema oyuncusu Sümer Tilmaç, hayatını en büyük hatasının sigara kullanmak olduğunu söyledi.
Tiyatro ve sinema hayatının 50. yıl kutlaması etkinlikleri kapsamında Antalya'nın Manavgat ilçesi Manavgat Belediyesi Atatürk Kültür Merkezi'nde(AKM) gençlerle sohbet eden ünlü oyuncu, hayatınızda pişman olacağınız hiç bir işe imza atmaları tavsiyesinde bulundu.
Hayatını en büyük hatası olarak genç yaşta sigaraya başlamak olduğunu belirten Tilmaç, 46 yıl sigaraya bağımlı olarak yaşadığı için çok pişman olduğunu kaydetti. Üç yıl önce kalp rahatsızlığına sebebiyle sigarayı bıraktığını belirten Tilmaç, "Çocuklar siz siz olun bir defadan bir şey olmaz, bir fırt çek diyerek sigaraya başlamayın. Kaybedilen sağlığın telafisi yok. 3 yıldır sigara içmediğim için çok mutluyum. Özgürüm. Benim en büyük hatamda 46 yıl sigara içmem oldu. Keşke sigara verdiğim parayla bol bol kitap alsaydım. Sizden ricam kesinlikle deneme amaçlıda olsa sigarayı elinize almayın. " diye konuştu.
Tilmaç, gençlere diğer bir tavsiyesinde her zaman dürüst olmaları hiç bir zaman yalana tenezzül etmemeleri olduğunu ifade etti.