Geçtiğimiz günlerde hayatını kaybeden Yeşilçam’ın ünlü isimlerinden tiyatro ve sinema oyuncusu Sümer Tilmaç’ın karavanı, Beşiktaş Belediyesi sanatçılar parkında sergilenecek. Karavan, Tilmaç’ın kızı ve torunu tarafından Beşiktaş Belediyesi'ne teslim edildi.

Kalp krizi geçirerek hayatını kaybeden Sümer Tilmaç’ın yıllarca kullandığı 07 ST 922 plakalı karavanı ve bazı özel eşyaları, Beşiktaş Belediyesi tarafından restore edilerek sanatçılar parkında sergilenecek. Ailesinden cüzi bir miktar ödenek alınan ve akşam saatlerinde Beşiktaş Meydanı’na getirilen Sümer Tilmaç posterleriyle süslenmiş karavan, Tilmaç’ın kızı Hande Tilmaç ve torunu Emre Can Gür tarafından Beşiktaş Belediyesi Başkanı Murat Hazinedar’a teslim edildi.

Teslim töreninde konuşan Murat Hazinedar, “Sümer Tilmaç’ın sevgili kızı Hande ve sevgili torunu Kerem ile birlikte bu karavanın yani onun yaşamının bir parçası olan, sinemanın ve tiyatronun da tabi. Hem bir taraftan özel karakteri, hem birçok kötü rolde oynayıp ta toplumda bu kadar çok sevilen ve Beşiktaş’ta hayatını kaybeden sevgili Sümer Tilmaç’ın hayatını geçirdiği bu karavanı gündeme geldi. Biz de bunu bizim sanatçılar parkında sergilemeye karar verdik ve onların izni ile cüzzi bir ücret karşılığında satın aldık. Eylül ayında karavanın tadilatı bittikten sonra sanatçı dostlarıyla birlikte açılış yapacağız.” dedi.

Babasının sürekli halkla iç içe olan bir sanatçı olduğunu söyleyen Hande Tilmaç da, “Karavan Sayın Başkanımın vesile olmasıyla sanatçılar parkında babamın yaşaması bizim için çok önemli. Parkta da halkla iç içe olacak, bu bizim içinde güzel bir şey.” diye konuştu.

Tilmaç’ın torunu Emre Can Gür ise, “Ben de çok mutluyum. Dedem selam vermeyenlere bile selam veren ve herhalde en fazla fotoğraf çektiren sanatçılardan biriydi. Onun halkın içinde olması beni çok mutlu ediyor.” ifadelerini kullandı.