Dün, Başbakan ve Cumhurbaşkanı'nın onayıyla Türk vatandaşlığına geçirilen Cimuk, bir gecede kimliğini ve pasaportunu aldı. Cimuk, Türk vatandaşı olduktan sonra mesuliyetinin daha da arttığını söyledi.

Tambi Asaad Cimuk ve piyano hocası Rüstem Avcı, Rusya'ya gitmek üzere Ankara'dan İstanbul Atatürk Havalimanı'na geldi. Cimuk ve Avcı, iç hatlar terminalinde kendilerini bekleyen basın mensuplarının sorularını cevapladı.

Avcı, özel bir televizyon kanalında katıldıkları programın ardından hemen 3 dakika sonra müjdeji haberi aldıklarını söyledi. Avcı, "Ümidimiz kesilmişti. Gerçekten çok zor. Yurttaşlık edinip pasaport edinmek, bir yabancı için Türkiye tarihinde bu bir ilk. Hani klasik birkaç olayı biliyoruz ama sanatla ilgili bir gecede, dün akşam resmen gece yarısı operasyonu yapıldı. Ben filmlerde olurdu sanırdım böyle şeyleri. Başbakan imzasından Sayın Cumhurbaşkanı'nın imzasına kadar geçen o süreci, Cumhurbaşkanı'nın ne dediğini kendisi söylesin." dedi.

CİMUK: ŞU AN MESULİYETİM DAHA BÜYÜK OLDU

Hayatının en güzel günlerinden birini yaşadığını belirten Cimuk da şunarı söyledi: "Artık yeni doğduğumu hissediyorum şu an. Gerçekten çok mutluyum. Sayın Cumhurbaşkanı aradığı zaman gerçekten çok mutlu oldum ve gurur duydum kendimle. O, dedi ki 'Senin Türk kimliğini, vatandaşlığını imzaladım. Ve artık Türkiye senin vatan oldu. Şimdi daha çok çalışmalısın' dedi. Ben de çok teşekkür ettim ona ve dedim 'şu an mesuliyetim daha büyük oldu ve daha çok çalışmalıyım. İnşallah gelecekte daha büyük yarışmalar ve daha büyük uluslararası yarışmalara katılacağız ve inşallah Allah'ın izni ile kazanacağız." şeklinde konuştu.

'BİR GECEDE KİMLİK VE PASAPORTUMUZU ALDIK'

'Biraz sonra sizi arayacaklar ve pasaport işlemi tamamlanacak' dendikten sonra asıl maceranın başladığını belirten Avcı, "Bu arada dün sabah 06.00'dan beri ayaktayız. Hala uyumadık. Oradan emniyet müdürlüğü açıldı, pasaport şubesi. Ordan nüfus dairesi açıldı. Ankara'daki pasaport dairesi açıldı. Saat 01.30'da kimliğimizi aldık aile olarak. Dört kişilik bir aileyiz biliyorsunuz. Kimliğimizi teslim aldık ve yarım saat sonra da pasaportumuzu aldık. Kısaca böyle. Bir serüvenle gidiyoruz." ifadelerini kullandı.

Cimuk'un Suriye'den geldikten bir süre sonra piyano çalmaya başladığını ve son 14 aydır aralıksız olarak çalışmalarına devam ettiğini belirten Avcı, "Katıldığı ilk uluslararası yarışma Rusya'daydı ve 10-12 yıllık yarışmacılarla yarıştı. Orada yaş önemliydi. Tambi 16 yaşında ama bir yıldır çalıyor. Oysa oradaki yarışmacılar 16 yaşında ama 4 yaşında başlamışlar. Onlarla yarıştı. Onların arasından Grand priği aldı. O yüzden çok önemli. Yoksa oldu bitti, tam bir deha filan noktasında değil. Evet deha olacak Tambi. Daha çok çalışmamız gerekiyor. Biz desteğimizi sonuna kadar devam ettireceğiz." dedi. Avcı, New Jersey ve Moskova'da düzenlenen iki ayrı yarışmaya görüntü göndererek katıldıklarını ve New Jersey'den birincilik kazandıkları müjdesini de verdi.

Açıklamalarının ardından İç Hatlar terminalinden çıkan Tambi ve Avcı, 10-14 Aralık tarihleri arasında Rusya'da düzenlenecek olan yarışmaya katılmak üzere Rusya uçağının kalkacağı dış hatlar terminaline gittiler. Dış hatlar terminalinde Cimuk'un piyano öğretmeni Elena Yudina Çekiç ile buluştu. Cimuk, Avcı ve Çekiç, saat 15.40'da Türk Hava Yolları'na ait yolcu uçağı ile Rusya'ya hareket edecek.