Türkiye'ye sığındıktan sonra Kahramanmaraş'taki çadır kentte Halk Eğitim Merkezi bünyesinde açılan kursa katılan 25 kursiyerin hazır giyim konusunda el emekleri ürünlerinden oluşan sergi çadırda açıldı.
     Çadır kentten sorumlu Türkoğlu Kaymakamı Tuncay Akkoyun, AA muhabirine yaptığı açıklamada, çadır kentte yaklaşık 16 bin Suriyeliyi misafir ettiklerini söyledi.
     Bu tür faaliyetlerle çadır kentte barınan Suriyelilerin yaşadıkları savaş ortamından uzaklaştıklarını, amaçlarının Suriyeli kadınların sosyal hayatına katkı sağlamak olduğunu ifade eden Akkoyun, şunları söyledi:
     "Komşu ülkeden gelen misafirlerimizin çadır kentte hayatlarını huzurlu, sıkıntısız ve mutlu bir şekilde sürdürmeleri için her türlü çabayı sarfediyoruz. Yaşadıkları savaşın stresini üzerlerinden atmaları ve meslek sahibi olmaları için açılan kursumuzu tamamlayan arkadaşlarımızı tebrik ediyorum. Umarım ülkelerine döndüklerinde de edindikleri mesleği en güzel şekilde icra ederler."
     Sergiye katılan Suriyeli Zahide El Ammar da emeklerinin sergilenmesinden çok mutlu olduklarını belirtti.
     Burada kazandıkları yetenekleriyle ülkelerine döndüklerinde iş bulmada zorlanmayacaklarını vurgulayan Ammar, verilen desteklerden ötürü Kahramanmaraş Valiliğine ve çadır kent yetililerine teşekkür etti.