Ensar Vakfı Gaziantep Şube Başkanı Abdülkadir İyikasap, AA muhabirine yaptığı açıklamada, yaz aylarında vakfın çabalarıyla Suriyeli öğrencilere Türkçe öğrettiklerini belirtti.
Yeni eğitim döneminin başlamasıyla Şahinbey Halk Eğitim Merkezinin de desteğini alarak 20 öğrenciye Türkçe dersi vermeye başladıklarını, 8 öğrencinin ilk kurda sertifika aldığını anlatan İyikasap, şunları kaydetti:

"Ülkeye uyum sağlamak için çabalayan Suriyelilere yardımcı olabilmek için elimizden geleni yapmaya çalışıyoruz. Türkçe öğrenmeleri bizi çok mutlu ediyor. Sertifika alarak bize Türkçeyi ne kadar çok öğrenmek istediklerini gösterdiler. Bu bizi daha da sevindiriyor. Sertifika alan bu öğrencilerimiz Türkçelerini daha da geliştirmeye devam edecek. Ayrıca dil kursumuzun ikinci, üçüncü kurları da olacak."

Suriyeli öğrencilerden İptisam Al Hamad ise Türkçe'yi öğrendikleri için mutlu olduğunu, sertifika alarak başarılarını daha da taçlandırdıklarını söyledi.

Bir yıl öce terör örgütü DAEŞ'in Halep kentine girmesiyle ülkelerinden kaçtıklarını dile getiren Al Hamad, "Türkiye'ye alıştık. Bir yıldan beri buradayız. Türk insanı, Ensar Vakfı öğretmenleri, müdürü iyi. Onlara çok teşekkür ederim. Burayı seviyorum ama en büyük hayalim çok özlediğim ülkem Suriye'ye bir an önce dönebilmek. İnşallah savaş bir an önce biter" ifadelsini kullandı.