OSMANİYE (AA) - Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığı (AFAD) tarafından açılan kurslara katılan Suriyeli sığınmacıların el işi ürünleri, kermeste satışa sunuldu.

Cumhuriyet Meydanı'ndaki kermesin açılışını, Osmaniye Valisi Kerem Al, Belediye Başkanı Kadir Kara, AK Parti Osmaniye Milletvekili Suat Önal yaptı.

Kermesi gezen protokol mensupları, Suriyeli kursiyerlerle sohbet ederek, alışveriş yaptı.

AFAD İl Müdürü Osman Şengel, AA muhabirine, Suriyelilere meslek edindirmek, boş zamanlarını değerlendirmelerini ve üretime katılmalarını sağlamak amacıyla 8 dalda açılan kursa 190 sığınmacı katıldığını, kurs süresince yapılan ürünlerin satışa sunulduğunu söyledi.

Meslek edindirme kurslarını önemsediklerini belirten Şengel, şunları kaydetti:

"Konaklama tesisinde Halk Eğitim Merkezi Müdürlüğü tarafından görevlendirilen 15 usta öğretici tarafından 8 branşta kurs açıldı. Tesiste bugüne kadar 700 sığınmacıya eğitim verildi. Kilim dokuma kursu da vereceğiz. Misafirlerimiz bu kurslardan oldukça memnun. Kermesimizi bu yıl 3. kez açıyoruz. Hayırlı olmasını diliyorum."

Şengel, Suriyeliler yararına açılan kermese Osmaniyelileri davet etti.

Cumhuriyet Meydanı'nda 4 gün açık kalacak kermeste, dikiş, örgü, ev mefruşatı, iğne oya, takı ve boncuk işleri satışa sunuluyor.