Kahramanmaraş Sütçü İmam Üniversitesinin (KSÜ) kuruluşunun 20. yıl dönümü dolayısıyla Türkiye genelinde düzenlenen "Sütçü İmam" temalı liselerarası resim yarışmasında dereceye girenlere ödülleri verildi.

KSÜ Rektörü Prof. Dr. Mehmet Fatih Karaaslan, Güzel Sanatlar Fakültesindeki ödül töreninde, "Sütçü İmam"ın çok fazla kişi tarafından bilinmemesinden duyduğu üzüntüyü dile getirdi.

Türkiye'ye malolmuş bir kahramanın tanınmamasının bir eksiklik olarak gördüklerini dile getiren Karaaslan, "Bu eksikliği, üniversitemize Sütçü İmam ismini vererek gidermeye çalışmışız. Yine bu eksikliği bir nebze olsun gidermek amacıyla çeşitli etkinlikler düzenliyoruz" dedi.

Milli mücadele kahramanı Sütçü İmam'ın torunu Yaşar Türkkorur ise Kahramanmaraş'ın kendi kendini kurtarmasıyla dünyaya örnek olduğunu, dedesinin de milli mücadele fitilini yakan bir kahraman olduğunu söyledi.

Sütçü İmam'ın kendine ait bir orjinal resminin olmadığını vurgulayan Türkkorur, yarışmaya katılan öğrencilerin kendi hayal dünyasındaki Sütçü İmam'ı çizdiğini kaydetti.

Yarışmada birinci olan Birgül Altındaş da Aksaray'da yaşadığını dile getirerek, Sütçü İmam'ın kahramanlığından etkilediğini vurguladı.

Sütçü İmam'ı araştırdığını ifade eden Altıntaş, "Gecemi gündüzüme kattım ama çok zor bir çalışma oldu. Türkiye'de böyle bir kahramanlığın olması da beni etkiledi. Yaparken olayı yaşıyor gibi oldum. Sütçü İmam'ı anlatıp birinci olmak benim için bir şereftir" ifadelerini kullandı.

Türkiye'nin 25 ilinden 42 farklı liseden öğrencilerin katıldığı yarışmada ikinciliği Amasya Güzel Sanatlar Lisesinden Fatih Yılmaz, üçüncülüğü ise Manisa Güzel Sanatlar Lisesinden Faize Ak elde etti.

Jürinin değerlendirmesinin ardından 5 esere ödül verilirken, 40 eser de sergilenmeye layık görüldü.

Ödül töreninin ardından resim sergisinin açılışı yapıldı.

Sergi, 14 Haziran'a kadar açık kalacak.