İstanbul Devlet Opera ve Balesi, sezonun ilk klasik bale prömiyerini, üç perdelik mitolojik bir eserle yapıyor. Konusunu, İtalyan şair Torquato Tasso'nun Yunan mitolojisinden etkilendiği Aminta adlı masalsı metninden alan Sylvia, 19.yüzyılın önemli bestecilerinden Leo Delibes’in müziği ve daha önce İzmir’de sahnelediği Don Kişot yapımı ile Fransız Marc Ribaud’un yine ilk kez İzmir Devlet Opera ve Balesi koreografisi ile sergileniyor.

İlk kez 1876'da Paris'te dans edilen ve yıllar önce Ankara’da Türkiye prömiyeri yapılan romantik bale Sylvia, 40 sene sonra yeniden İstanbul’da sergilenecek. Yazılan en iyi bale müzikleri arasında gösterilen ve sanatseverlerce çok sevilen eserin müziklerini, Şef Elşad Bagirov yönetiminde İstanbul Devlet Opera ve Balesi Orkestrası seslendirilecek. Mitolojik esintisiyle izleyenlerin hafızalarında iz bırakacak eser Devlet Opera ve Balesi Genel Müdürlük Başöğretmeni ve İzmir Devlet Opera ve Balesi Sanatçısı Nüket Sevgen tarafından sahnelendi, dekor tasarımını Gülden Sayıl, kostüm tasarımını Sevtaç Demirer, ışık tasarımını da Müfit Özbek yaptı.

Bale tarihinin en önemli eserlerinden biri olan Sylvia rolünde, Deniz Kılınç/ Melike Manav, Aminta rolünde Olcay Tunçeli /Melih Mertel, Diana rolünde, Ebru Cansız/ Ebru Mıhçıoğlu Eros rolünde, Melih Mertel/Deniz Özaydın ve Orion rolünde Erhan Güzel/ M. Nuri Arkan/Ömer Erenler gibi solist dansçılar başta olmak üzere, İstanbul Devlet Opera ve Balesi’nin tüm solist dansçılarının da dönüşümlü olarak dans edecekleri Sylvia, seyirci ile Aras Kargo Sponsorluğu’nda 26 Şubat 2015 saat 20.00’de Kadıköy Süreyya Operası’nda buluşacak.

Sylvia, 28 Şubat , 21 Mart ve 4 Nisan’da saat 16.00’da, 19 Mart ile 1 Nisan tarihlerinde saat 20.00’de Kadıköy Süreyya Operası’nda tekrarlanacak.