İstanbul Devlet Opera ve Balesi (İDOB), sezonun ilk klasik bale prömiyerini Sylvia ile yaptı. Kadıköy Süreyya Operası'nda dans edilen Sylvia, 40 yıl aradan sonra İstanbulluların karşısına çıktı.

Konusunu, İtalyan şair Torquato Tasso'nun Yunan mitolojisinden etkilendiği Aminta adlı masalsı metninden alan üç perdelik Sylvia, 40 yıl aradan sonra Kadıköy Süreyya Operası'nda sahnelendi. 19.yüzyılın önemli bestecilerinden Leo Delibes’in müziği ve Fransız Marc Ribaud’un özgün koreografisi ile seyircinin karşısına çıkan eserde, Sylvia’nın kendisine aşık olan çoban Aminta ile yaşadığı zorluklar ve sonrasında Artemis tapınağında kavuşmaları konu ediliyor.

İlk kez 1876'da Paris'te dans edilen ve yıllar önce Ankara’da Türkiye prömiyeri yapılan romantik bale Sylvia’nın müziklerini, Şef Elşad Bagirov yönetiminde İstanbul Devlet Opera ve Balesi Orkestrası seslendirdi. Mitolojik esintisiyle izleyenlerin hafızalarında iz bırakan eser, Devlet Opera ve Balesi Genel Müdürlük Başöğretmeni ve İzmir Devlet Opera ve Balesi Sanatçısı Nüket Sevgen tarafından sahnelendi, dekor tasarımını Gülden Sayıl, kostüm tasarımını Sevtaç Demirer, ışık tasarımını da Müfit Özbek yaptı.

Sylvia rolünde, Deniz Kılınç/ Melike Manav, Aminta rolünde Olcay Tunçeli /Melih Mertel, Diana rolünde, Ebru Cansız/ Ebru Mıhçıoğlu Eros rolünde, Melih Mertel/Deniz Özaydın ve Orion rolünde Erhan Güzel/ M. Nuri Arkan/Ömer Erenler gibi solist dansçılar başta olmak üzere, İstanbul Devlet Opera ve Balesi’nin tüm solist dansçıları dönüşümlü olarak dans etti.

Sylvia, Aras Kargo Sponsorluğu’nda 28 Şubat , 21 Mart ve 4 Nisan’da saat 16.00’da, 19 Mart ile 1 Nisan tarihlerinde saat 20.00’de Kadıköy Süreyya Operası’nda tekrarlanacak.