Amerikalı yazar George R.R. Martin’in Taht Oyunları (Game of Thrones) serisinin yeni kitabı Kış Rüzgarları’nın (The Winds of Winter) 2015’te basılmayacağı bildirildi.

Hayranları ve kitap severler, Martin’in Taht Oyunları serisinin yeni kitabı Kış Rüzgarları’nı merakla bekliyor. Ancak yazarın İngiliz yayıncısı Jane Johnson’a göre kitabın bu yıl basılması mümkün gözükmüyor.

Serinin en son kitabı Ejderhaların Dansı, 2011 yılında basılmıştı.

HarperCollins yayınevi için çalışan Johnson, The Guardian gazetesine yaptığı açıklamada, “Giderek hikayesinin karmaşıklaştığı kitaplar var ve onların yazılması için çok zamana ihtiyaç duyuluyor. Hayranları, diğer yazarların 2-3 romanına denk gelen bu kitapların değerini bilmeli.” dedi.

Martin ise geçen ay kişisel bloğundan yaptığı açıklamada, kitap hazır olur olmaz takipçilerine yine bu blog üzerinden bilgi vereceğini belirtmişti.

Martin ayrıca, kitabın gizlice bitirildiği söylentilerine de son vererek, “Daha önce de söylemiştim, şimdi de söylüyorum. Kitaplarla ilgili haberlerle oyun oynamıyorum. Biliyorum ki, birçok kişi merakla bekliyor. Rüzgârlar kitabı üzerinde hâlâ çalışıyorum.” açıklamasında bulundu.

Yazar ayrıca kitap bittiğinde gizli şifreler, kodlar ya da aldatmacalar yerine kendi sitesinden direkt olarak bunu duyuracağını da vurguladı.

Martin, “Ancak bunun Noel ya da Sevgililer Günü ya da Lincoln’un doğum gününe denk gelmesini diliyorum. Bittiğinde bittiğini söyleyeceğim, hangi gün olursa olsun.” ifadelerini kullandı.

Ancak yeni kitap basılana kadar hayranların, seriden uyarlanan Taht Oyunları dizisinin Nisan’da başlayacak yeni sezonu ile yetinmesi gerekiyor.

Amerikalı yazar George R. R. Martin, epik fantezi türündeki roman serisi “Buz ve Ateşin Şarkısı”nın ilk kitabını 1991 yılında yazmaya başladı ve ilk kitap Taht Oyunları adıyla ilk kez 1996 yılında yayınlandı. Martin seriyi yedi kitap halinde yayınlamayı planladı. Serinin beşinci kitabı Ejderhalarla Dans (A Dance with Dragons) 2011 yılında yayınlandı. Son iki kitap ise yazım aşamasında.