Kayseri'nin tarihi dokusuyla bilinen Talas ilçesinde mekanların restorasyon çalışmaları sürüyor. Kayseri Talas Belediye Başkanı Mustafa Palancıoğlu, tarihi bazı binaların restore edilerek turizme kazandırılacağını söyledi.

Başkan Palancıoğlu, başkan yardımcıları ve teknik birim amirleriyle birlikte sabahın erken saatlerinde restorasyon çalışmaları tamamlanarak turizme kazandırılan 60 konak ve evin bulunduğu Ali Saip Paşa Sokağı ve bağlantılı sokaklarda 2014 yılında yapılan projeleri yerinde inceledi, bu yıl için yapılması planlanan çalışmalarla ilgili bilgiler aldı.

Teknik gezi kapsamında restorasyon projeleri tamamlanan mekanları inceleyen Başkan Palancıoğlu, sokak içerisinde bulunan Talas'ın ikinci yer altı şehrine girdi. Yüzyıllar öncesinde bünyesinde havalandırma sisteminden güvenlik sistemine kadar birçok özelliği barındıran yer altı şehrinin günümüzün modern teknolojisine ışık tuttuğunu anlatan Başkan Palancıoğlu, 600 metreye kadar açılan şehrin temizleme çalışmaları hakkında bilgi aldı.

Yer altı şehrinin ardından Ali Saip Paşa Sokağı'nın üstündeki İnönü Sokağı'nda bulunan mülkiyeti belediyeye ait Yaren Evi'ne geçen Başkan Palancıoğlu, iki katlı yapının restorasyon projesinin Kayseri Kültür Varlıklarını Koruma Kurulu tarafından onaylandığını ve yakın zamanda çalışmaların başlayacağını söyledi.

Gezinin ardından değerlendirmelerde bulunan Başkan Palancıoğlu, "Talas, Kayseri'nin tarihi doku zengini, aynı zamanda şehrin sayfiyesi görünümündeki güzel bir ilçesi." dedi.