Sivas’ta butik otel yapılmak üzere 7 milyon liraya ihaleye çıkması beklenen tarihi Behrampaşa Hanı’nın ihalesi iptal edildi. Vakıflar Bölge Müdürlüğü, ihaleyi temmuz ayında yapma kararı aldı.

Restorasyon yapılması beklenirken kurumlar arasında yaşanan anlaşmazlıklar nedeniyle kaderine terk edilen Behrampaşa Hanı için başlatılan çalışmalar yeniden durdu. 2010 yılında Vakıflar ile imzalanan protokol ile Belediye tarafından üstlenilen restorasyon bitirilemeyince Vakıflar Bölge Müdürlüğü işlem başlatmıştı. Şimdiki Belediye yönetiminin projeyi yapmak istemediğini iletmesi üzerine yapılan protokol iptal edildi.

Vakıflar Bölge Müdürlüğü tarihi hanı yeniden ihaleye çıkardı. 10 Haziran'da ihale yapılması beklenirken, ihale ilanının gazetede yayınlanmaması iptal edilmesine neden oldu. Kanun ve yönetmeliklere göre, resmi bir kurumun çıkacağı ihale ilgili ilanın 10 gün önceden yerel veya ulusal basında yayınlanarak duyurulması gerekiyor.

Vakıflar Bölge Müdürlüğü, ihale ilanı yayınlanmayınca ihaleyi erteledi. İhaleyi temmuz ayında yapma kararı alan Müdürlük, tarihini de 8 Temmuz 2015 olarak belirledi.