Kahramanmaraş Büyükşehir Belediye Başkanı Hayrettin Güngör’ün başkanlığını yürüttüğü Tarihi Kentler Birliği Alanda Eğitim Programı başladı.

Clarion Otel’de başlayan Alanda Eğitim Programı’na Tarihi Kentler Birliği’ne üye olan belediyelerden 22 belediyenin temsilcileri katılıyor. 2-4 Mart tarihleri arasında gerçekleşecek programda ‘Kent Bütününde Çok Boyutlu Koruma ve İşlevlendirme: Kahramanmaraş Örneği konusu ele alınıyor.

Restorasyon uygulamaları için doğru uygulamalarından dolayı örnek il seçilen Kahramanmaraş’ta iki gün boyunca il genelinde restorasyon çalışmaları yapılan tarihi mekanlarda gezi ve incelemeler yapılacak.

Programın açılışında bir konuşma yapan Kahramanmaraş Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreter Yardımcısı Züver Çetinkaya, Kahramanmaraş’ın birçok medeniyetlere ev sahipliği yaptığını ve kadim bir medeniyete sahip olduğunu ifade ederek kentle ilgili bilgiler verdi. Genel Sekreter Yardımcısı Çetinkaya yaptığı konuşmada: “Birçok medeniyetlere ev sahipliği yapan Kahramanmaraş, aynı zamanda turizm, sanayi ve üretim alanlarında da gelişme kaydeden illerimizin başında gelmektedir. Türkiye’de çelik mutfak eşya imalatının yüzde 65’ini karşılayan Kahramanmaraş, ayakkabı imalatında İzmir’den sonra ikinci, kuyum sektöründe İstanbul’dan sonra ikinci sıradadır. Devletten aldığı teşvikleri yüzde 100 olarak yatırıma dönüştüren Kahramanmaraş, tekstil alanında da önde gelen şehirlerden birisidir. Tarımsal üretim alanında Türkiye’nin belli başlı şehirleri arasında yer alan Kahramanmaraş, hiç denizi olmamasına rağmen balık ihraç eden illerin başında gelmektedir” ifadelerini kullandı.

Program, Kahramanmaraş’ta yapılan kent merkezinin tarihi dokuya uygun tasarımı ve tasarım unsurlarının anlatımı ile devam ediyor.

Alanda eğitim programı başta tarihi kapalı çarşı olmak üzere restorasyon çalışmaları yapılan tarihi çarşılar ile konakların incelenmesi ile devam edecek.