Kahramanmaraş Kalesi 3 yıl kapalı kaldıktan sonra nihayet açılıyor. Yaklaşık üç yıldır kapalı kalan, vatandaşlar arasında çeşitli dedikodular dolaşmasına neden olan, onlarca haber yapmamıza rapğmen açılmayan ve nihayetinde Büyükşehir Belediyesinin 240 günlük süren çevre düzenlemesi sonucu açılmasına karar verilen Tarihi Maraş Kalesi yarın açılıyor.

CUMA NAMAZI İLE AÇILACAK!

Tarihi Maraş Kalesi yarın cuma namazı ile açılacak. Kahramanmaraş Büyükşehir Belediyesi sosyal medya hesabından yayınlanan davetiyede "100. Yılda Yüz Akıyla KALE’MİZ AÇILIYOR 100 Yıl Sonra Kale’de Cuma Namazı Tarihi Maraş Kalemizin 5 Haziran 2020 Cuma(Yarın) günü yapılacak açılış programına katılımınızdan mutluluk duyarız." ifadeleri kullanıldı. Program saat 11'de Ulu Cami önünden başlayacak. 

6 Haziran Cumartesi ve 7 Haziran Pazar günü ise mehter ve davul gösterileri ile mahalli sanatçılar tarafından konserler düzenlenecek. 

CEVAPLANMAYAN SORULAR

Kahramanmaraş Kalesinin kapalı kaldığı dönemle ilgili çok fazla iddialar gündeme gelmiş ancak iddiaların tamamı cevapsız kalmıştı. Kahramanmaraş Kalesi ile ilgili ortaya atılan ve cevaplanmayan iddialar şu şekildeydi:

Bir; Kahramanmaraş Kalesi ne zaman ve neden kapatıldı? Bu süre zarfında kalede ne tür restorasyon işlemleri yapıldı? Yapılan restorasyon işlemleri ne zaman tamamlandı?

İki; Bu süre içerisinde kalede kazı işlemleri yapıldı mı? Kazılarda tarihi eser bulundu mu? Bulunduysa bu tarihi eserler nasıl ve kimler tarafından tutanak altına alındı ve nereye götürüldü?

Üç; Kaleden kamyon kamyon tarihi eserler kaçırıldığı iddiaları incelendi mi? Kalede kamera var mı ve bu iddilarla ilgili olarak kameralardaki görüntüler yetkiliere teslim edildi mi?

Dört; Kalenin restorasyon işlemleri tamamlandı mı? Restorasyon işlemleri için hangi firmaya, hangi işler karşılığında ne kadar para ödendi?

Beş; Büyükşehir Belediyesi Ekim başında başladığı çevre düzenlemesini 240 gün sonra tamamladı. Çevre düzenlemesi neden bu kadar uzun sürdü? 

Altı; Bu sorulatı cevaplamadan Tarihi Maraş kalesini açmanın kaleinin maneviyatına zarar vereceğini düşünüyor musunuz? Cevaplanmayan soruların Cuma namazının arkasaına saklanılmaya çalışıldığı iddiaları hakkında ne düşünüyorsunuz?

Yedi; Yürüyüş, Cuma namazı ve hafta sonunda yapılacak olan etkinlikler ve konserlerde sosyal mesafeyi nasıl korumayı düşünüyorsunuz?

Sekiz; Kale açılışı öncesi ortaya atılan iddiaları cevaplamayı ve kaleyi her türlü şüpheden uzak bir şekilde açmayı düşünüyor musunuz?

Haber46 olarak sorumlu gazetecilik gereği vatandaştan gelen soruları yetkililere yöneltiyor ve cevaplanmasını talep ediyoruz.