Zonguldak'ın Ereğli ilçesi Gazi İlköğretim Okulu yönetimi, tarih kokan eski malzemeleri sandıktan çıkartarak okul binasında hazırlanan müzede sergiliyor.

Gazi İlköğretim Okulu idaresi, okullarında görev almış ve emekli olmuş öğretmenler ile okullarından mezun olmuş bir çok öğrenciye ulaşarak geçmişi yaşatmak için hazırladığı müze projesini hayata geçirdi. 70'li yıllardan bugüne kadar kullanılan ve tarih olmuş gaz lambaları başta olmak üzere eski önlükler, eski paralar ve o yıllara ait olan eşyaların sergilendiği müzenin açılışı yapılırken, tarih kokan müzede sergilenen eşyalar özellikle öğrencilerin dikkatini çekiyor. Tarihi kıyafetler, okulun ilk yapısından bugüne kadar olan fotoğraflar, eski daktilolar tek tek toplanarak büyük bir özenle müzede ki yerini aldı.

Müze ile ilgili açıklamada bulunan Gazi İlköğretim Okulu Müdürü Metin Bozkurt, amaçlarının geçmişi okullarında yaşamak ve yaşatmak olduğunu söyledi. İlköğretim yönetmeliğinde de yer alan müze çalışmasıyla ilgili konuşan Bozkurt, "24 Kasım'da düzenlediğimiz bir etkinlikte okulumuzdan emekli olmuş müdürlerimizi ve öğretmenlerimizi davet ettik. Okulumuza gelen öğretmen ve müdürlerimizle yaptığımız sohbette okulumuzda bir çok anıyı paylaştığını gördük. Buradan da dedik ki okulumuzun tarihi bir yapısı var. 1970'li yıllara dayanan. Buradan yola çıkarak bir 'Çocuk müzesi' yapalım dedik. Hem okulumuzun tarihi yapısını görelim, hem de okulumuzda kullanılan araç ve gereçleri, emekli olan öğretmen ve müdürlerimizin kullandıkları kitap ve diğer malzemeleri alarak müzeyi yapmaya karar verdik. Bu proje ile birlikte çocuklarımız müze bilincini kazandılar. Hem de velilerle birlikte bugün müze ile birlikte okulumuzu daha iyi tanıma imkanı bulduk." dedi.