Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı tarafından düzenlenen ve fotoğraf severler tarafından ilgi ile takip edilen "Tarım ve İnsan" konulu 4. Ulusal Fotoğraf yarışmasında dereceye giren eserler 25 / 31 MART 2013 tarihleri arasında Necip Fazıl Kısakürek Kültür Merkezi sergi salonunda sergilenecek.

Konu hakkında açıklama yapan İl Müdürü İhsan EMİRALİOĞLU ”˜ Bakanlığımız tarafından düzenlenen  Tarım ve İnsan konulu fotoğraf  yarışmasına,  İstanbul ve Ankara  dan sonra en çok katılım Kahramanmaraş dan olmasından dolayı memnuniyetini dile getirerek, yarışmada  dereceye giren eserler bir hafta süre ile ilimizde sergilenecek ,  ilimiz tarımı kültür ve sanatı için önem arz eden bu sergiye tüm halkımızı bekliyoruz dedi.

Devlet Sanatçısı Ozan Sağdıç,  Hacettepe Üniversitesi Öğretim Üyesi Mehmet Arslan Güven, Eğitim Yayım ve Yayınlar Dairesi eski Başkanı Recep Tezgel, Uluslararası Savaş Fotoğrafçısı ve Belgesel Yapımcısı Coşkun Aral, Denizbank Kültür ve Sanat Yöneticisi Perihan Yücel, Hacettepe Üniversitesi Öğretim Görevlisi Serhat Kaymas ile Yayın Dairesi Başkanlığı Proje Geliştirme ve Programlama Çalışma Grubu Sorumlusu Ali Metin'den oluşan jüri üyesinin seçtiği, kamuoyunda ilgi gören Tarım ve İnsan konulu fotoğraf yarışması na 717 katılımcı 3.127 eser ile katıldı.

Birbirinden deneyimli, isimlerin katıldığı yarışmada 91 kişiye ait 159 eser sergilenmeye layık görülürken, 19 eserde ödül aldı.

Ülke çapında ilgi gören ve 74 ilden yarışmacının katıldığı yarışmada, en çok katılımın olduğu üç il 69 katılımcı ile İstanbul, 65 katılımcı ile Ankara ve 39 katılımcı ile Kahramanmaraş oldu. En küçük katılımcının Kahramanmaraş tan Elif Bahar BAĞCI nın olduğu fotoğraf yarışmasında ilimizden İrfan BEYAZIT ve Erdem BAĞCI nın da eserleri sergilenmeye layık görüldü.

Sabah 10.00 dan akşam 22. 00 a kadar açık kalacak olan sergiye tüm halkımız davetlidir.