Sergi açılışına İl Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürü İhsan EMİRALİOĞLU, İl Milli Eğitim Müdürü Mehmet Emin AKKURT, İl Kültür ve Turizm Müdürü Seydihan KÜÇÜKDAĞLI, Kahramanmaraş Büyükşehir Belediyesi Kütüphaneler Şube Müdürü Serdar YAKAR, TKDK İl Koordinatörü Ahmet Cemil CEYHAN, Ziraat Odası Başkanı Mehmet ÇETİNKAYA, Damızlık Koyun ve Keçi Yetiştiricileri Birliği Başkanı Vakkas KUZU, Ayvalı Sulama Birliği Başkanı Şaban ÇAYIR, TEMA Vakfı Başkanı Abdülkerim AKBOLAT, Toç-Bir Sen Kahramanmaraş Şube Başkanı Bayram NURDOĞAN  ve çok sayıda davetli katıldı.
Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı Eğitim, Yayım ve Yayınlar Dairesi Başkanlığı ile Denizbank işbirliğinde yedincisi düzenlenen "Tarım ve İnsan" konulu ulusal fotoğraf yarışmasında sergilenmeye değer görülen fotoğraflar öğrencilerin, tarıma hizmet veren ve alan kurum ve kuruluşların sivil toplum örgütlerinin ve halkımızın tarımsal değerlere ilişkin sosyal ve bireysel duyarlılığını geliştirmek amacı ile 5 gün süre ile sergileniyor. 

Konu hakkında açıklama yapan İl Gıda Tarım Ve Hayvancılık Müdürü İhsan EMİRALİOĞLU, “Bereketli topraklarımızın çalışkan insanlarının fotoğraf karelerinden oluşan ‘Tarım ve İnsan konulu fotoğraf sergisinin yedincisini Kahramanmaraş’ta sergilemekten büyük mutluluk duyuyoruz. Ülkemizin dört bir yanından tarımla ilgili fotoğrafların bulunduğu sergi, tarımın ne kadar önemli olduğunu ve ne gibi aşamalardan geçtiğini bizlere anlatmakta.”dedi.

TARIM VE İNSAN FOTOĞRAF YARIŞMASI GALERİ

EMİRALİOĞLU; 7. Tarım ve İnsan Fotoğraf Yarışması'nın amacı; Tarımın ve toprağın önemi konusunda duyarlılığın geliştirilmesi, tarımsal gelişmeler ile tarım, doğa, çevre ve insan ilişkilerini, estetik ve öznel bakış açılarıyla belgesel olarak arşivlerde yerini almasını sağlamaktır. 7. Tarım ve İnsan Fotoğraf Yarışmasına bu yıl 401 katılımcı 1.827 eserle katıldı, değerlendirmeye alınan 739 eserden 17 eser ödül, 156 eser ise sergileme ve albüm çalışması için seçildi. Serginin 13 MART 2016 tarihine kadar açık kalacağını belirterek sözlerine son verdi.

Tarım ve İnsan Konulu Fotoğraf yarışmasında Kahramanmaraş  Onikişubat İlçe Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü personellerinden Abdüssamed SERDAROĞLU ’da sergileme ödülü aldı.