Bursa Nilüfer ilçesi Altınşehir mahallesindeki Taşkapı Sitesi’nde ikamet eden minikler yaz tatilinde her gün bir saat site bahçesinde toplu olarak okuma etkinliği düzenledi.

Nilüfer Altınşehir Mahallesi’nde bulunan Taşkapı Sitesi’nin kitap tutkunu çocukları, okulların tatil olduğu yaz döneminde haftanın beş günü bir araya gelerek günde en az bir saat kitap okuyor. Sitenin bahçesinde bulunan kamelyayı kütüphaneye çeviren minikler, eve kapanıp bilgisayar başında zaman harcamaktansa, günün belirli saatlerinde bir araya gelerek kitap okumayı tercih ediyor.

Nilüfer Kent Konseyi Başkanı Şazi Çavuşoğlu ve beraberindekiler de çocukları kitap okuma saatinde ziyaret ederek onlara destek oldu. Nilüfer Kent Konseyi yönetimi, kitap okuyarak herkese örnek oldukları için çocukları kutladı ve bu yöndeki tüm çalışmalarda her zaman yanlarında olacaklarını belirtti. Nilüfer Kent Konseyi Başkanı Şazi Çavuşoğlu ve Genel Sekreter Yardımcısı Elif Yuvayapan Soner, çocuklara çeşitli kitaplar hediye ederek destek oldu.

Çocukları toplayarak kitap okumaya teşvik eden site sakini Funda Akbaş, Nilüfer kent konseyine duyarlılıklarından dolayı teşekkür ederek, “4 yıldır yaz aylarında her gün birer saat kitap okuyoruz. Her hafta grup halinde çeşitli sosyal aktiviteler de yapıyoruz. Bu şekilde etkinlikler yaparak kitap okumayı teşvik edici hale getirmeye çalışıyoruz.” dedi.