Bitlis Valiliği’nin organizasyonuyla İstanbul’a giden Bitlis’in Tatvan ilçe merkezi mahalle muhtarları, gezi programı kapsamında şehrin tarihi, turistik ve doğal güzelliklerini gezdi.

Tatvan Belediye Başkanı Fettah Aksoy ve Valilik Özel Kalem Müdürü Kamuran Arvas’ın da katıldığı gezi programının ilk gününde muhtarlar, Panorama 1453 Müzesi, Eyüp Sultan ve çevresi, Pierre Loti Tepesi, Florya Akvaryum ve Miniatürk Müzesi’ni ziyaret etti. Rehberler eşliğinde her gün İstanbul’un farklı mekanlarındaki tarihi ve turistik yerleri gezme ve yerinde görme fırsatı bulan mahalle muhtarlar, hatıra fotoğrafları çekmeyi de ihmal etmedi.

Yapılan gezi programıyla ilgili açıklamada bulunan Belediye Başkanı Fettah Aksoy, bu tip organizasyonların verimine dikkat çekerek, “Valiliğimizin, ilçemiz mahalle muhtarlarına yönelik tertiplediği İstanbul gezisi çok verimli geçiyor. Valilik Özel Kalem Müdürü Kamuran Arvas Beyefendi ev sahipliğinde, mahalle muhtarlarımız ile birlikte birçok medeniyete başkentlik yapmış güzel İstanbulumuzun tarihi ve görülmeye değer güzel mekanlarını gezme fırsatı bulduk. Valimiz Sayın Orhan Öztürk Beyefendi ve Özel Kalem Müdürü Kamuran Beyefendi'ye böyle bir organizasyon düzenledikleri için mahalle muhtarlarımız adına teşekkür ediyorum.” diye konuştu. Mahalle muhtarları ise gezi programının düzenlenmesinde emeği geçen herkese teşekkürlerini ilettiler.