Bitlis’in Tatvan ilçesinde 6 dönümlük alan üzerine yapılması planlanan gençlik ve kültür merkezi çalışmasında resmi işlemlerde son aşamaya gelindi.

Tatvan ilçe merkezinde yapılacak gençlik ve kültür merkezi için yapılan girişimler sonucunda Turizm Bakanlığı’ndan onay alındı, imar düzenlemeleri de tamamlandı. İhale için son aşamaya gelinen çalışmada, Bitlis İl Defterdarlığı tarafından arazi tahsisinin Bitlis Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğü’ne yapılmasıyla birlikte ilk kazma vurulacak.

Yapılan çalışmalarla ilgili bilgi veren Tatvan Kaymakamı Murat Erkan, gençler ve aileler için Tatvan’a geniş kapsamlı bir gençlik ve kültür merkezi kazandırma amacında olduklarını söyledi. Bunun için resmi iş ve işlemlerin devam ettiği kaydeden Kaymakam Erkan, “Gençlerimize hizmet vermek amacıyla faaliyet gösterecek olan gençlik ve kültür merkezi’miz halı saha, tenis kordu, koşu bandı, kapalı spor salonu, kütüphane, 500 kişilik toplantı salonu, kafeterya, internet cafe, derslik ve uygulama alanlarının yanı sıra çeşitli kurs ve çalışmalarla gençlerimizin eğitimlerine ve özellikle sosyalleşmelerine katkıda bulunacak.” dedi.

Gençlerin sosyal, kültürel ve sanatsal alanlarda kendilerini geliştirebilmeleri için ilçeye gençlik ve kültür merkezi’ni kazandırmayı hedeflediklerini dile getiren Erkan şöyle konuştu: “gençlik ve kültür merkezi’miz gençlerin buluşma noktası ve eğlenceli saatler geçirdiği nezih bir mekan olacaktır. Merkezimizde gençlerimiz masa tenisi, mini golf, bilardo, basketbol, voleybol, air hokey gibi birçok sportif faaliyet ile birlikte erkek ve bayanlar için hazırlanan diğer spor aktivitelerinden de yararlanabilecekler. Ayrıca rahat ve ferah bir mekan olarak tasarlanan gençlik ve kültür merkezimizde konferans, seminer, söyleşi, panel gibi sosyal aktiviteler de düzenlenecektir. Gençlerimizin sporun dışındaki serbest zamanlarını sosyal, kültürel ve sanatsal faaliyetlerle geçirmeleri sağlanacaktır. Bunun yanı sıra bilgi, beceri ve mesleki donanım kazandırarak eğitim ve kurslar verilecektir.”