Zonguldak'ın Ereğli ilçesi Karadeniz Bölge ve Garnizon Komutanlığı Limanına bir süre önce konuşlandırılan Türk yapımı TCG Karadeniz Ereğli (P-1214) karakol gemisi 18 Haziran Ereğli'nin Kurtuluş günü dolaysıyla halkın ziyaretine açıldı.

Karadeniz Bölge ve Garnizon Komutanlığı Alemdar rıhtımına TCG Kilimli Karakol gemisinin ardından konuşlanan ikinci karakol ve Türk yapımı olan TCG Kdz. Ereğli (P-1214) gemisi Bozahane limanında 18 Haziran Ereğlinin Kurtuluşunun 95. yıl dönümü dolayısıyla halka açıldı. Sabah 10.00 ila 12.00 ve öğleden sonra 14.00 ila 20.00 saatleri arasında halka açılan gemi, ilçe halkı tarafından yoğun ilgi gördü.

56,8 metre uzunluğunda, 430 ton ağırlığındaki karakol gemisinin 40 milimetre top, 2 adet 12.7 milimetre top ve 8 adet su bombası, 4 subay, 8 astsubay, erbaş ve erlerle toplam 35 personeli hakkında bilgiler alan vatandaşlar, "Gerçekten süper, günlük hayatta alışkın olduğumuz bir durum değil. Ancak gemiyi çok beğendik. Türk yapımı olması ve denizlerde gücümüzün olduğunu hissetmek bize ayrı bir gurur yaşattı. Tek kelimeyle muhteşem" diyerek duygularını ifade etti.

Gemiyi gezen çocukların ise en çok dikkatini çeken ise füze ve gemideki toplar oldu.