Tekirdağ Kültür Kalkınma ve Tanıtma Vakfı ve Peygamber Yolu Derneği tarafından organize edilen 'Herkes O'nu Okuyor' yarışmasında dereceye girenler ödüllerini ilahiyatçı yazar Reşit Haylamaz’ın elinden aldı. 'Herkes O'nu Okuyor' yarışmasının ödül töreni Çorlu Belediyesi Düğün Salonu’nda yapıldı.

Kur'an-ı Kerim tilaveti ile başlayan ödül töreni, Reşit Haylamaz’ın Peygamber Efendimiz'in hayatını konu alan konferansıyla devam etti. Peygamberimiz Hz. Muhammed'i (sav) daha iyi tanımak ve tanıtmak amacıyla bu yıl ikincisi düzenlenen "Herkes O'nu Okuyor" yarışmasına Tekirdağlılar büyük ilgi gösterdi.
Sınav sonucu ilkokul, ortaokul, lise ve yetişkin olmak üzere 4 ayrı kategoride dereceye girenlere 4 umre, 9 tablet,8 bisiklet ve 16 saat Reşit Haylamaz tarafından verildi.

İlahiyatçı yazar Haylamaz konuşmasında Peygamberimiz Hz. Muhammed'i (sav) daha iyi tanımak ve tanıtmak amacıyla bir araya geldiklerini belirterek bugün birçok sıkıntının Efendimiz'i layıkıyla tanıyıp, O'nun yaşantısı rehber edinilmediği için yaşandığını ifade etti. Reşit Haylamaz, Efendimiz(sav) herkes ile diyalog içerisinde idi. Kendisine yıllarca düşmanlık edenleri bile kazanabilmek için çok büyük bir gayret sarf etti. Peygamber Efendimiz Hz. Muhammed'in toplumun yüzde yüzünü kazanmaya kendisini adadığını söyleyen Reşit Haylamaz, Efendimiz şu topluma gelseydi, Mekke'de yaptığını yapar kapı kapı dolaşır, herkesle diyalog kurabileceği bir zemin oluşturmaya çalışır şeklinde konuştu.