Antalya'da 5-24 Eylül tarihleri arasında düzenlenen 22. Uluslararası Aspendos Opera ve Bale Festivali, bu akşam Kore Ulusal Operası'nın İkiz Ruh isimli operasıyla devam ediyor.

Ateş Kuşu ve Hamlet bale gösterisi ve Ali Baba&40 operasının ardından Antik Aspendos Tiyatrosu'nda Kore Ulusal Operası ile Antalya Opera ve Balesi tarafından sahnelenecek Soul Mate (İkiz Ruh) operası, festivale damga vurmaya hazırlanıyor. Yer yer komik olayların yaşandığı romantik bir aşk hikayesine dönüşen ve geleneksel Kore düğünlerinden sahnelerin de olduğu Ruh İkizi operası, festival seyircisine Kore kültürünün gelenekler ile iç içe geçmiş modern gündelik yaşamına yakından bakma fırsatı verecek. Antalya Devlet Opera ve Balesi ile Kore Ulusal Operası sanatçıları tarafından sahnelenecek ve 2 saat 30 dakika sürecek eserin bestecisi June Hee Lim, rejisörü ise Jae Hyung Seo.

Eserin konusu şöyle: Bay Maeng, Joseon İmparatorluğu’ndaki en zengin adamdır ve politikaya girmek istemektedir. Bu amaçla oğlu Mongwan’ı devlet bakanının kızı Seohyang ile evlendirerek, statü kazanmayı hedefler. Gençler ise ailelerinin ayarladığı bu evlilikten pek hoşnut kalmazlar ve her ikisi de birbirlerini gözetleme planları yaparak gerçek aşkı bulmayı düşler. Mongwan, erkek hizmetçisi Seodong’un kılığına girerken, Seohyang da hizmetçisi İpuni’nin kılığına girer ve ikisi de birbirlerinden habersiz, Dano bahar şenliğinde buluşmak üzere hazırlanırlar. Bu farklı kimliklerinde tanışan gençlerin aralarında yakınlaşma doğar. Aileler ise çocuklarının diğer evin hizmetçisine aşık olduğunu düşünerek nişanı iptal ederler. Genç çiftin sevgisi çoktan büyüdüğünden evden kaçıp bir gemiyle Çin’e gitmeye karar verirler. Aileleri ve komşuları onları bulmak için her yeri ararken Mongwan ve Seohyang birbirlerine gerçekte kim olduklarını açıklar.

Festival boyunca her bir gösteri için bilet fiyatı 50 lira olarak belirlendi. Temsil günleri, saat 18.00’de Antalya Müzesi önünden servisler kaldırılıyor.