Kahramanmaraş Ticaret ve Sanayi Odası Ticaret Meslek Lisesi  öğrencilerinin hazırladığı “Gidenlerin Ardından” isimli oyun Kayseri'de “Uluslar arası 8. Liselerarası Tiyatro Festivali”nde sergilendi. 28 Mayıs 2013 Salı günü saat 14.00'de sergilenen oyun Kayresi'deki tiyatro severler tarafından büyük beğeni aldı. Ticaret ve Sanayi Odası Ticaret Meslek Lisesi  Adalet öğretmeni Kadir Başer tarafından hazırlanan oyunda öğrenciler Büşra Şarkbülbülü, Ali Erdem Demirel, Mustafa Burhan Karayiğit, Şule Öksüz, Melike Temizel, Ömer Ahmet Zabun, Nazlı Balaban, Enes Atılgan, Abdullah Balkarlı, Mehmet Ali Bayazıt, Mürsel Aydın, Mustafa Özdemir, Musa Karapınar, Onur Tarakçı ve Ahmet Hakan Güvercin üstün bir performans sergilediler. 

“Gidenlerin Ardından” isimli oyun Anadolu'nun yoksul bir köyünden Çanakkale'ye asker gönderen enstantaneler içeriyor. Yetmiş dakika süren oyun daha önce de Necip Fazıl Kültür Merkezinde oynanmıştı.  

Erciyes ”˜te Bir Gün”¦
Söz konusu oyun için Kayseri Büyükşehir Belediyesinin davetlisi olarak “Uluslar arası 8. Liselerarası Tiyatro Festivali”ne katılmak için okul Müdür Yardımcısı Duran Doğan'ın da eşlik ettiği kafile ile burada bir gün misafir edildi. Ekip, tiyatro oyununu dışında şehre kimlik kazandıran yerleri gezmeyi de ihmal etmedi. Kayseri evi, Kayseri Kongre Merkezi bunlardan bazılarıydı. Ayrıca ekip, festivale katılan “Oyunun Adı Yok” isimli bir oyunu da izleme fırsatı buldu.  Geziler boyunca ekibe eşlik eden Mustafa Kemal Beyin olağanüstü ilgisi de adeta “sizi her yıl festivalimize bekliyoruz.” der gibiydi. Müdür Yardımcısı Duran Doğan “Mustafa Kemal Beye bu ilgisinden dolayı ne kadar teşekkür etsek hakkıdır.” Dedi.

Ticaret ve Sanayi Odası Ticaret Meslek Lisesi  ekibi aynı gün Milli Eğitim Müdürlüğümüzün tahsis ettiği minibüsle Kahramanmaraş'a döndü. Dönüş yolunda öğrenciler festivale katılmaktan duydukları memnuniyeti ifade ederek, içlerindeki tiyatro sevgisinin bir kat daha arttığını söylediler.