Gürcistan’ın başkenti Tiflis’in geleneksel şehir festivali, renkli görüntülerle başladı. Tiflis belediyesinin organize ettiği festivale yerli ve yabancı binlerce kişi katıldı.

Tarihi Tiflis sokaklarında 36.sı gerçekleştirilen organizasyona katılanlar geleneksel el sanatları örneklerini görme fırsatıyla birlikte, Gürcü mutfağının eşsiz lezzetlerini de tatma imkanı buldu.

Festivalde hem ülkenin kültürel mirası sergilendi hem de el yapımı süs eşyaları, dantelalar, bölgeye özgü kalpaklar ve hediyelik eşyaların satışı gerçekleştirildi.

Festivalde konser veren halk müziği toplulukları ile çeşitli folklor gösterileri sunan sanatçılar izleyenler tarafından uzun süre alkışlandı. Tarihi hamam evler ve yüzlerce yıllık mabetlerin bulunduğu Ortaçala meydanında milli kıyafetlerle gösteri yapan sanatçılar yabancı turistlerin ilgi odağı oldu.

Tiflis Şehir Festivali etkinlikleri kapsamında Türk Silahlı Kuvvetleri Armoni Mızıka Takımı Gürcü ve Amerikan Askeri bandoları ile ortaklaşa açık hava konseri verdi. Konser Gürcistan Savunma Bakanı Tinatin Khidaşeli, Belediye Başkanı Davit Narmania, Türkiye Tiflis Büyükelçisi Zeki Levent Gümrükçü ile ülkede görevli yabancı misyon şefleri ve çok sayıda seyirci tarafından izlendi.

Cihan Haber Ajansı'na konuşan Pati Kobahidze, organizasyondan duyduğu memnuniyeti dile getirdi. Gün boyu yaptığı el işi eserlerini satarak aile ekonomisine katkı sağladığını ifade etti. Nino Kenkadze de yün ve elyafı farklı renklere boyayarak Gürcistan’a özgü şallar ürettiklerini söyledi. Özellikle festivale katılan turistlerin ilgisinden memnun olduğunu ifade eden Kenkadze, "Festival sayesinde hem kültürel değerlerimizin tanıtımı hem de satışlardan gelen gelirle ihtiyaçlarımızı karşılıyoruz.’’ dedi.

Festivale Türkiye’den katılan Müslüm Beyoğlu da yaptığı açıklamada Gürcistan’a arkadaşlarıyla birlikte geldiklerini ülkeyi çok sevdiklerini ve festival sayesinde Gürcü kültürünü daha yakından tanıma fırsatı bulduklarını ifade etti.

Festival çeşitli kültürel etkinlikler ve gala konseriyle sona erecek.