Tiyatro ve sinema oyuncusu Sümer Tilmaç, Seyit Onbaşı gibi gerçek kahramanlar varken çocuklara hayali kahraman anlatmaya gerek olmadığını söyledi. Çanakkale Zaferi'nin bir milli kahramanlık destanı olduğunu belirten ünlü oyuncu Tilmaç, Seyit Onbaşı gibi gerçek kahramanlar varken çocukları Süpermen ve Örümcek Adam gibi hayali kahramanlarla oyalanmaması gerektiğini kaydetti.

Antalya Manavgat'ta Çanakkale Zaferi'nin 100. yılı ve çocuklarda özgüvenle ilgili açıklama yapan Tilmaç, toplumsal birlikteliğin yegane formülünün bir asır önce söz konusu vatan olunca yakalanan Çanakkale ruhuyla mümkün olacağını ifade etti. Japonlar çocuklarına, hayali kahramanlar yerine 8 Aralık 1941'den Hiroşima, batı Japonya'nın Çugoku bölgesinde nükleer saldırıya uğranılan alanı ziyaret ettirdiklerini anlatan Tilmaç, "Bizim Seyit Onbaşı gibi 'Çanakkale geçilmez' diyen gerçek bir kahramanımız var. Çocuklarımıza başka hayali kahramanlar anlatmaya gerek yok. Çocuklarımızı ülke sevgisi, vatan sevgisi ve bayrak sevgisiyle büyütelim. Tarihimizde Seyit Onbaşı gibi gerçek kahramanlar varken Süpermen ve Örümcek Adam gibi hayali kahramanlarla oyalamayalım. En önemlisi de çocuklarımızı Atatürk sevgisiyle büyütelim." diye konuştu.

Günümüz gençliğinin en önemli sıkıntısının kendisine öz güven eksikliği olduğunu belirten Tilmaç, eğitimde ben yapamam ben edemem anlayışını kırmak içinde hayali rol modeller yerine Seyit Onbaşı gibi gerçek kahraman rol modellerin iyi öğretilmesi gerektiğinin altını çizdi. Özgüven eksikliğine sebebiyle iyi bir üniversiteyi bitiren gençleri halihazırda meramlarını anlatmada sıkıntı çektiğini vurgulayan Tilmaç, öğrencilerin küçük yaştan itibaren meramlarını düzgün bir şekilde anlatabilmesi için okullarda tiyatronun eğitici diline özel önem verilmesi gerektiğini sözlerine ekledi.