Nazım Hikmet’in Kurtuluş Savaşı’nı anlattığı ölümsüz eseri Kuvayi Milliye, Yenimahalleli tiyatroseverler için sahneledi. Tiyatro Rapsodi tarafından sahnelenen oyun, tamamı profesyonel 9 oyuncunun mükemmel performansıyla, seyircisine Kuvayi Milliye ruhunu yaşattı.

Ankara Devlet Tiyatrosu oyuncuları Burak Aksoy, Murat Kesim ve Durulcan Gürel’in kurduğu Tiyatro Rapsodi, Nazım Hikmet’in 1939’da yazmaya başlayıp, 1941 yılında tamamladığı ünlü eseri Kuvayi Milliye ile ilk büyük oyunlarının prömiyerini yaptı.

KURTULUŞ GÜNLERİ DUYGULANDIRDI

Yenimahalle Belediyesi Dört Mevsim Tiyatro Salonu’nda Çanakkale Zaferi’nin 100’üncü yılı dolayısıyla sahnelenen oyuna Başkentli sanatseverlerin ilgisi yoğun oldu. Yönetmenliğini Burak Aksoy’un, müzik yönetmenliğini ve prodüksiyonunu Durulcan Gürel’in yaptığı Nazım Hikmet’in Kurtuluş Savaşı destanı, 9 kişilik bir oyuncu ekibi tarafından canlı müzik eşliğinde sahnelendi.

Kurtuluş Savaşı döneminde memleketin içinde bulunduğu ağır koşulları etkileyici bir dille anlatan oyunda, yılgın, ümitsiz, çaresiz bir sefaletten kurtarmak ve özgürlüklerine kavuşmak için insanların verdikleri olağanüstü
çaba, izleyicisine duygu dolu anlar yaşattı.

Oyun, Yenimahallelilerden tam not aldı. Kapanışta İzmir Marşı’nı hep bir ağızdan söyleyen oyuncuların coşkusuna, izleyenler de katıldı.