Mersin'in Toroslar Belediye Başkanı Hamit Tuna’nın, sosyal belediyecilik anlamında en çok övündüğü projelerden biri olan Toroslar Belediyesi Teknik ve Mesleki Eğitim Kursları'nın (TORTEK) yıl sonu etkinlikleri büyük ilgi gördü.

Halkkent Mahallesi’ndeki Yunus Emre Kültür Merkezi’nde açılan ahşap boyama, seramik ve resim kurslarının yıl sonu sergisinin açılışını yapan Belediye Başkanı Hamit Tuna, kursiyerlerin el emeği göz nuru ile hazırladıkları birbirinden güzel eserleri inceledi. Tuna, yine aynı gün TORTEK kapsamında düzenlenen jimnastik ve aerobik kurslarına katılan bayan kursiyerlerin hazırladığı yıl sonu etkinliğine de katıldı.

Kadınların yoğun ilgi gösterdiği programın açılış konuşmasını yapan Tuna, "Kadınlarımız, toplumu şekillendiren ve çocuklarımızı geleceğe hazırlayan çok özel insanlardır. Kadınlarımızın sağlıklı ve mutlu bir yaşam sürmelerini önemsiyoruz." dedi.
TORTEK ile 26 branşta, 56 eğitim merkezinde bugüne kadar 15 bin kişiye mesleki eğitim verdiklerini kaydeden Başkan Tuna, el sanatlarından spora kadar her branşta eğitim veren TORTEK merkezlerinin kursiyerlerin tanışıp, kaynaşmalarına ve dostluklar kurmasına vesile olduğuna dikkat çekti.

Açtıkları TORTEK merkezlerinin birbirlerini hiç tanımayan insanları kaynaştırıp, dostlukların kurulmasına vesile olan bir yapı haline geldiğini vurgulayan Tuna, "Bayanların el becerilerini eğitimle bütünleştirmek suretiyle üreten eller oluşturuyoruz. Kursiyerlerimizin ürettikleri bu ürünleri satarak ev ekonomilerine katkı sağlamaya da çalışıyoruz. Bu anlamda TORTEK, en çok övündüğümüz ve önem verdiğimiz projelerimizden bir tanesidir. Kurumlar arası diyalogun en güzel örneğini sergilediğimiz bu projemize katkı sunan çok değerli hocalarımıza da teşekkür ediyor, sağlıklı, mutlu ve huzurlu bir yaşam diliyorum." şeklinde konuştu.

Konuşmaların ardından Toroslar Belediye Başkanı Hamit Tuna, MHP Genel Başkan Yardımcısı Oktay Öztürk, MHP İl Başkanı Sebahattin Kılıç ve MHP Toroslar İlçe Başkanı Emre Aksay, kurslara katılarak kilo veren bayan kursiyerleri tebrik ederek, plaket takdim etti. Program yıl sonu pastasının kesilmesiyle sona erdi.